Η Επιτροπή ενάντια στις Κοινωνικές Διακρίσεις της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, διοργανώνει Αντιρατσιστική Εσπερίδα – σε δύο μέρη – με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου).

Η πρώτη (Α\’) συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου και θα περιλαμβάνει:

– Θεατρικό δρώμενο από μαθητές.

– Παρουσίαση εργασιών και δράσεων από καθηγητές.

– Βιωματική δράση με τη συμμετοχή των παρισταμένων.

– Συζήτηση και Αναστοχασμό.

Συνδιοργανωτής της Α\’ Εσπερίδας είναι ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων με τη Μαρία Παναγιωτάκη.

Στην παραπάνω εσπερίδα, επίσης, θα παρευρεθεί ο Δημήτρης Πεππές, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η δεύτερη (Β\’) συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου και θα περιλαμβάνει:

– Διδακτικές προτάσεις βιωματικής – ανακαλυπτικής μάθησης με οδηγό τη λογοτεχνία, από τη Σχολική Σύμβουλο των Φιλολόγων Κα. Καλοκύρη.

– Τρόπους προάσπισης της Διαφορετικότητας μέσα από τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, από τη Σχολική Σύμβουλο της Αγγλικής Γλώσσας Κα. Πουλλά.

– Παρουσίαση Πολιτιστικών Προγραμμάτων ενάντια στο Ρατσισμό, από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Κα. Ζαχαράτου.

– Συζήτηση – Ερωτήσεις

Συνδιοργανωτής της Β\’ Εσπερίδας είναι το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β\’/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: \”Βασικός σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερους συναδέλφους πάνω σε ζητήματα σχετικά με το Ρατσισμό, καθώς και να επιδείξουμε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης τους στο σχολικό περιβάλλον\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook