Έχοντας στο πλάι του τα μέλη της κομματικής αντιπροσωπείας, που επισκέφθηκαν τη Λευκωσία από χθες το πρωί, θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη τύπου στις 3 μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί με έντονη προσμονή, αλλά και ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από το κυπριακό πρόβλημα και ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στην ανάλυση και τις προτάσεις του κόμματός του για την κατάσταση, που διαμορφώνεται.

Όλα αυτά βασισμένα προφανώς και στα όσα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ο Γιάννης Δραγασάκης, η Ρένα Δούρου και ο Κώστας Ήσυχος, που είχαν σειρά συναντήσει από το πρωί της Τετάρτης στην κυπριακή πρωτεύουσα.

Μεταξύ των άλλων τα τρία στελέχη συναντήθηκαν με την ηγεσία του ΑΚΕΛ, τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Λιλλήκα και άλλους.

Πάντως ο κ. Τσίπρας προσανατολίζεται να πει όχι στην πρόταση Καμμένου να συνυπογράψει η αξιωματική αντιπολίτευση την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, την οποία υπέγραψαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση εκτιμώντας ότι μία τέτοια πρόταση θα επανασυσπειρώσει το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου θα γίνει τελικά αύριο στη μία το μεσημέρι.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και σύμφωνα με πηγές από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, θα είναι εφ όλης της ύλης.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης πάντως, θα είναι η πρόταση μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα που κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι 'Ελληνες και απαιτεί 50 υπογραφές για να συζητηθεί στη Βουλή.

protothema.gr