Τη συμπαράσταση της Αγίου Κωνσταντίνου στην Κύπρο στις κρίσιμες στιγμές που περνάει εξέφρασε σε δήλωσή του ο Φώτης Κουβελης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι «η απόφαση του Εurogroup πρέπει να αναθεωρηθεί. Ενέπλεξε στην υπόθεση της διάσωσης της οικονομίας της Κύπρου τα ζητήματα που αφορούν σε στρεβλώσεις του τραπεζικού συστήματος, που βεβαίως παρουσιάζονται σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «οι εξελίξεις στην Κύπρο επιβεβαιώνουν ότι είναι αδήριτη ανάγκη η συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αντιμετώπιση των παθογενειών και αδυναμιών του χρηματοπιστωτικού συστήματος, πρέπει να γίνει με την άμεση ενεργοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Κορυφής, με την καθιέρωση ενιαίων κανόνων διαφανούς και εύρυθμης λειτουργίας και με τη φορολογική εναρμόνιση στο σύνολο της ευρωζώνης».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η ΔΗΜΑΡ συμπαρίσταται στην Κύπρο στις κρίσιμες στιγμές που περνάει. Η απόφαση του Εurogroup πρέπει να αναθεωρηθεί. Ενέπλεξε στην υπόθεση της διάσωσης της οικονομίας της Κύπρου τα ζητήματα που αφορούν σε στρεβλώσεις του τραπεζικού συστήματος, που βεβαίως παρουσιάζονται σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η λύση πρέπει να υπάρξει εντός του ευρώ και να αποτρέψει τα σχέδια όσων έλκονται από την ιδέα να μετατρέψουν την Κύπρο σε εξιλαστήριο θύμα. Η αναζήτηση εναλλακτικής λύσης πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα. Η Κύπρος πρέπει να παραμείνει μέρος της προσπάθειας για έξοδο από την κρίση με αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιδείξει πνεύμα αλληλεγγύης. Οι εξελίξεις στην Κύπρο επιβεβαιώνουν ότι είναι αδήριτη ανάγκη η συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αντιμετώπιση των παθογενειών και αδυναμιών του χρηματοπιστωτικού συστήματος, πρέπει να γίνει με την άμεση ενεργοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Κορυφής, με την καθιέρωση ενιαίων κανόνων διαφανούς και εύρυθμης λειτουργίας και με τη φορολογική εναρμόνιση στο σύνολο της ευρωζώνης.

Η σύνδεση της εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος και των δημοσίων οικονομικών με την αναπτυξιακή διαδικασία, μέσα από μια πανευρωπαϊκή οικονομική πολιτική που θα την ενισχύει, είναι η μόνη λύση που μπορεί να αποτρέψει επιδείνωση της κρίσης. Η οικονομική και πολιτική Ευρωπαΐκή ενοποίηση αποτελεί πλέον την άμεση πολιτική επιλογή για να αποτραπούν οι φυγόκεντρες τάσεις και να ανανεωθεί η δυναμική του ευρωπαϊκού οράματος».

real.gr