Δύο Ηρακλειώτες 22 και 25 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ο μεν πρώτος για σωρεία κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, ο δε δεύτερος – συγκάτοικος του πρώτου – για κατοχή όπλων και ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 6 προς την Πέμπτη 7/4, στην Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου, ο 22χρονος αφού έσπασε τη τζαμαρία κεντρικής θύρας καταστήματος 43χρονου Ηρακλειώτη, αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή 450 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου, αντιλήφθηκαν να βρίσκεται σταθμευμένο, πλησίον του καταστήματος, και σε λειτουργία τα φώτα θέσης του, το Ι.Χ.Ε. αυτ/το του 22χρονου, κρίθηκε ύποπτο, και θέλησαν να το ελέγξουν. Ο 22χρονος ο οποίος βρισκόταν εντός καταστήματος, αντιλαμβανόμενος την πρόθεση των Αστυνομικών και τράπηκε σε φυγή, πεζός. Κατά την προσπάθεια του να διαφύγει, πέταξε επί του οδοστρώματος μία νάιλον τσάντα η οποία περιείχε: 100 ευρώ σε κέρματα, ένα παλαιό συλλεκτικό κέρμα Γαλλίας, ένα παλαιό χρυσό ρολόι, δύο ασημένια ζευγάρια σκουλαρίκια και δύο ασημένια δαχτυλίδια.

Σε σωματική του έρευνα, αλλά και στο αυτ/το του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

560 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο κάρτες αναλήψεως χρημάτων Τραπεζικού Καταστήματος, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη την κατοχή και κτήση των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκαν προκειμένου εντοπισθούν οι ιδιοκτήτες των.

Σε νομότυπη κατ΄οίκον έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 22χρονου, όπου διαμένει με τον 25χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 33 πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα κυνηγετικό όπλο, μία γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου, τρία μαχαίρια, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, 16 δισκία ναρκωτικών φαρμάκων, διάφορες συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Τα κατασχεθέντα δισκία των ναρκωτικών φαρμάκων κατείχε ο 25χρονος, ο οποίος στερείτο την κατά νόμο ιατρική συνταγή.

Από την ενεργηθείσα από την Υποδ/νση Ασφάλειας Ηρακλείου προανάκριση προέκυψε ότι ο 22χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 06-02-2011 έως 06-04-2011 είχε προβεί στην τέλεση τεσσάρων κλοπών, σε οικίες, κατάστημα και αυτ/το στην περιοχή Ηρακλείου, Νέας Αλικαρνασσού και Ανισσαρά Χερσονήσου, όπου είχε αφαιρέσει, χρηματικά ποσά, ράδιο CD αυτ/του, ηλεκτρικά είδη, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα και ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου φλόμπερ.

Κατά την διαδικασία επίδειξης κατασχεθέντων ειδών, παθόντες αναγνώρισαν με απόλυτη βεβαιότητα τα αφαιρεθέντα είδη και αποδόθηκαν αυτά στους ιδιοκτήτες τους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδ/νση Ασφάλειας Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook