Σοκ στην αγορά προκαλεί έγγραφο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προς τις ΔΟΥ με το οποίο, ως φορέας που εγγυάται τις διατραπεζικές συναλλαγές με το κράτος, δίνει οδηγίες στους εφόρους να μην δέχονται επιταγές των κυπριακών τραπεζών για πληρωμές στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr η εγκύκλιος καλεί τους εφόρους να μη δέχονται «μέχρι νεοτέρας» επιταγές τραπεζών που εδρεύουν την Κύπρο, με υποκαταστήματα στην Ελλάδα και με την επωνυμία CPB Bank, Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα, για πληρωμές στο ελληνικό δημόσιο.

Με βάση την οδηγία αυτή, επιχειρηματίες και συναλλασσόμενοι με το δημόσιο δεν θα μπορούν να κάνουν πλέον χρήση του μπλοκ επιταγών τους για τις πληρωμές αυτές, ενώ οι εφορίες ίσως υποχρεωθούν να επιστρέψουν ως απαράδεκτες ακόμα και τις επιταγές που ήδη δέχθηκαν ως πληρωμή στη ΔΟΥ.

Σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου πάντως, το υπουργείο Οικονομικών αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη αυτή και ενδέχεται να παρέμβει για να την ακυρώσει, ώστε να συνεχίσει το δημόσιο να δέχεται τις πληρωμές με επιταγές των κυπριακών τραπεζών.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook