Επεισόδια ξέσπασαν έξω από την κυπριακή Βουλή μεταξύ αστυνομικών και εργαζομένων της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά και πολιτών, που πληροφορήθηκαν την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει την τράπεζα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΡΙΚ.

Μάλιστα, διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο εσωτερικό της Βουλής.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η απόφαση έχει ήδη ανακοινωθεί στους εργαζόμενους της τράπεζας. Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για 500 απολύσεις.

Θρίλερ με διαψεύσεις

Πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού δήλωσε πως είναι υποχρεωμένη να διαψεύσει το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της τράπεζας προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας «καλής» τράπεζας από την παλαιά Λαϊκή, η οποία θα απορροφηθεί από την τράπεζα Κύπρου. Η λεγόμενη «κακή» Λαϊκή τράπεζα θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.

Με αυτό τον τρόπο οι Κύπριοι απαλάσσονται από 2 δισ. ευρώ και παραμένουν υγιείς η Ελληνική και η Τράπεζα Κύπρου, οι οποίες δεν θα συμπαρασυρθούν. Δεσμεύονται επίσης 2,8 δις από ταμεία προνοίας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών.

Από το πρωί της Πεμπτης, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία για κλείσιμο της Λαϊκής, είχουν σχηματιστεί ουρές έξω από τα υποκαταστήματα της τράπεζας. Όσοι πρόλαβαν να κάνουν αναλήψεις σήκωσαν το ανώτατο μέχρι 500 ευρώ ημερησίως ανά άτομο.

Πλαφόν 260 ευρώ την ημέρα επιβάλλει η Λαϊκή στις αναλήψεις

Εν μέσω της κρίσης στην Κύπρο, η Λαϊκή Τράπεζα ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι επιβάλλει όριο 260 ευρώ ανά ημέρα και ανά πελάτη στις αναλήψεις από ΑΤΜ.

Χιλιάδες πελάτες της τράπεζας σχημάτισαν ουρές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, λόγω της οργιάζουσας φημολογίας για επικείμενο κλείσιμο της Λαϊκής.

Τα καταστήματα όλων των τραπεζών στην Κύπρο παραμένουν κλειστά

Αναπόφευκτα, σε κάποιες περιπτώσεις ο θυμός του κόσμου εξωτερικεύεται, με αποτέλεσμα να προκαλείται ένταση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εταιρίες και καταστήματα, αυθαίρετα και εντελώς αδικαιολόγητα αποφασίζουν ότι δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες, είτε συγκεκριμένων τραπεζών, είτε κανενός πιστωτικού ιδρύματος.

protothema/in.g/ iefimerida.gr/ βίντεο sigmalive.gr/newsit κυπρου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook