Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, είχαν το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, μέλη της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Γαστρεντερολογίας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα (ESPCG) που βρίσκονται στην Κρήτη με αφορμή τις εργασίες της εαρινής τους συνάντησης, που πραγματοποιείται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι εν λόγω επιστήμονες, που συνοδεύονταν από τον Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Χρήστο Λιονή, συζήτησαν ανάμεσα σε άλλα, θέματα που συναντούνται συχνά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπως αυτά της δυσπεψίας και της λοίμωξης από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, του ευερέθιστου εντέρου και του καρκίνου του παχέος εντέρου. Ακόμα εξέτασαν προτάσεις ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ διάφορων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και του Ευρωπαϊκού αυτού Δικτύου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης καλωσόρισε τους ξένους επιστήμονες στο Ρέθυμνο, που φιλοξενεί την έδρα του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνίας με το Πανεπιστήμιο, καθώς και στην ηθική στήριξη καθώς αλλά και την οικονομική ενίσχυση, που παρέχει η Περιφέρεια Κρήτης στις δράσεις του Πανεπιστημίου. Με την ευκαιρία της συνάντησης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης ενημέρωσε συνοπτικά τα μέλη του (ESPCG) για την ιστορία και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νέο σχετικά Θεσμό του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και τις αρμοδιότητες της Αιρετής Περιφέρειας συγκεκριμένα στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook