Παραδόθηκε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Βιάννου, παρουσία του Δημάρχου Παύλου Μπαριτάκη, του αντιδημάρχου Εμ. Αγαπουλάκη και του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου της πόλης, η δωρεά βιβλίων από τον Ροταριανό Όμιλο \”Ηράκλειο – Ν. Καζαντζάκης\” για τις ανάγκες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Βιάννου, υλοποιώντας σχετική δράση του προγράμματος αναλφαβητισμού και ενίσχυσης της εκπαίδευσης \”ΓΝΩΣΗ\”.

Πρόκειται για ένα σημαντικό σύνολο βιβλίων, ποικίλης φύσεως και αντικειμένου, τα οποία ανήκουν κυρίως στις κατηγορίες της Ιστορίας, της Λογοτεχνίας, των Ταξιδιωτικών Οδηγών, περιλαμβάνονται οι μελέτες για το έργο του Ν. Καζαντζάκη, σε έντυπη καθώς και ηλεκτρονική μορφή.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, έκανε δεκτή την προσφορά και αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου \”Ηράκλειο – Ν. Καζαντζάκης\” αντάλλαξε εθιμοτυπικά δώρα παραδίδοντας το λεύκωμα της Βιάννου , με εκπληκτικές φωτογραφίες της ευρύτερης περιοχής.

Τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου \”Ηράκλειο – Ν. Καζαντζάκης\” αφού ευχαρίστησαν για την φιλοξενία, συνεχάρησαν την Δημοτική Αρχή για την προσπάθεια και την καταπληκτική δουλειά οργάνωσης και ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης των τίτλων που διαθέτει η ιστορική Βιβλιοθήκη της Βιάννου.

Μετά την παραλαβή των βιβλίων, έγινε ξενάγηση στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου όπου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ο Ροταριανός Όμιλος \”Ηράκλειο – Ν. Καζαντζάκης\” σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά τους δωρητές : (με αλφαβητική σειρά) Εκδότες : Εκδόσεις Βικελαίας Βιβλιοθήκης, Εκδόσεις Δοκιμάκη, Ίδρυμα Κ. Καζαντζάκη [Πάτροκλος Σταύρου], Εκδόσεις Ιτανος, Μουσείο Ν. Καζαντζάκη, Εκδόσεις Μύστις, Φωτόδενδρο.

Ιδιώτες : Ζωόφιλη Δράση, Χ. Καζάκη, Παντελή Κρουσταλάκη, Άρη Μαυρογιάννη, Αντυ Ρυσσάκη, SiFu Γιώργο Τζανοδασκαλάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook