Με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε να μην παυθεί τελικά από το δικαστικό σώμα η εφέτης, Μαρία Ψάλτη που είχε εμπλακεί στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Η κυρία Ψάλτη ως πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης είχε κρίνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας.

Μετά από εννιά χρόνια η δικαιοσύνη την έχει απαλλάξει από τις κατηγορίες που αφορούν την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Συγκεκριμένα, η κυρία Ψάλτη είχε κατηγορηθεί για διαρροή δικαστικού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος, πρωτοδίκως καταδικάστηκε αλλά μετά από δυο αναιρετικές αποφάσεις του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έχει πλέον απαλλαγεί οριστικά για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Πρόσφατα απηλλάγη και από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου αλλά η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου, αφού έχει ασκηθεί έφεση από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Η εφέτης είχε παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου με το ερώτημα της απόλυσης λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας.

Ωστόσο με ψήφους 49 υπέρ έναντι 4, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αντιτάχθηκε στην οριστική παύση της υιοθετώντας και την πρόταση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Β. Πλιώτα.

leaks.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook