Ήταν η τελευταία φωτογράφηση της ζωής της, ακριβώς έξι εβδομάδες πριν από τον θάνατό της. Ο φωτογράφος Bert Stern πέρασε τρεις ημέρες μαζί της για να τραβήξει αυτές που αναμένονταν να είναι οι τελευταίες πόζες της θρυλικής ηθοποιού. Ήταν το 1962 στο ξενοδοχείο Bel Air και οι φωτογραφίες θα δημοσιεύονταν στη Vogue. \”Ποτέ δεν θα τη φωτογράφιζα γυμνή αν η ίδια δεν ήθελε. Δεν ήμουν εκεί για να κάνουμε γυμνό. ήμουν εκεί για να τραβήξω φωτογραφίες. Δεν την είδα με ρούχα, την είδα με κοσμήματα ή κάτι τέλος πάντων για να καλυφθεί κάπως\” τονίζει ο 83χρονος φωτογράφος στο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο \”Bert Stern: Original Madman\”.

\”Κατέληξε να είναι πιο… γυμνή απ\’ ό,τι περίμενα!\” προσθέτει ο Stern και αποκαλύπτει το παρασκήνιο της ιστορικής φωτογράφησης. Άφησε μαντίλια και κοσμήματα πάνω στο κρεβάτι του ξενοδοχείου. Η Marilyn τον πλησίασε και τον ρώτησε: \”Λοιπόν τι θέλεις να κάνουμε;\”. \”Δεν ξέρω! Εσύ τι θέλεις να κάνουμε;\” θέλησε εκείνος να μάθει. \”Πήρε αυτό το μαντίλι, κοίταξε διαμέσου του, ήταν διάφανο, μπορούσε να με δει. Κατάλαβε αμέσως. Είπε \’λοιπόν θέλεις να κάνουμε γυμνό\’. Και είπα \’αυτή είναι καλή ιδέα\’. Αγχωμένη για μία πληγή στο στομάχι φώναξε τον κομμωτή της τον George και τον ρώτησε \’George! Τι πιστεύεις για γυμνές φωτογραφήσεις με μαντίλια;\’ Κι εκείνος απάντησε \’θεϊκές!\’  Και ήξερα ότι εκείνη τη στιγμή η ζωή μου ήταν στα χέρια του. Αν της έλεγε μην τολμήσεις, δεν θα έβγαζα ποτέ αυτές τις φωτογραφίες\”.

Ο φωτογράφος ανακαλεί μία συγκεκριμένη στιγμή, όταν μόλις είχε αλάξει κι έβγαινε από το μπάνιο. \”Μου λέει \’πώς σου φαίνομαι για 36άρα;\’ κι ενώ καθόταν στην καρέκλα του μακιγιάζ της είπα \’δεν χρειάζεσαι μέικ απ\’\”. Ο Stern χαμογελά καθώς ανακαλεί την αντίδρασή της: \”Α θέλεις να είσαι δημιουργικός!\”, του είπε χαμογελώντας παιχνιδιάρικα και συμφώνησε. Τελικά ο μακιγιέρ της έβαλε μόλις μία γραμμή eye liner. Το αποτέλεσμα συγκλονιστικό… 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook