Ο Δήμος Φαιστού συμμετέχει στις 23 Μαρτίου, στις 20:30, στην Ώρα της Γης, την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF. Φέτος η εκστρατεία προχωρά ένα βήμα παραπέρα.

Υιοθετεί το διεθνές σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις», το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν πολλαπλασιαστικά το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα. Έτσι η πρόκληση του δήμου Φαιστού είναι ότι θα δημιουργήσουμε κοινωνικούς δημοτικούς λαχανόκηπους αν οι δημότες πρασινίσουν το μπαλκόνι τους.

Στο πλαίσιο της δράσης ο Δήμος Φαιστού δεσμεύεται να συσκοτίσει όλα τα Δημοτικά Κατάστημα και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης από τις 20.30 έως τις 21:30 το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 και καλεί και όλους τους δημότες να συμμετέχουν σε αυτή τη δράση. Μια ενέργεια καθαρά συμβολική που θα ευαισθητοποιήσει και θα κινητοποιήσει τους δημότες για μια καλύτερη ζωή, αλλά συνάμα θα αφήσει ουσιαστική κληρονομιά στον τόπο μας.

Με αυτόν τον συμβολικό μηχανισμό, εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο προχώρησαν σε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά τους, βελτιώνοντας τον τρόπο ζωής τους, αλλά και το οικολογικό τους αποτύπωμα στον πλανήτη μας.

Στο Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια το οποίο εκπόνησε ο Δήμος Φαιστού για το \”Συμφωνο Δημάρχων\” το 2012, περιγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση εντός των ορίων του Δήμου Φαιστού και τα μέτρα και πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν μέχρι το 2020 ώστε ο Δήμος να επιτύχει τον στόχο μείωσης των εκπομπών CO2 που έθεσε, συνεισφέροντας έτσι στον γενικότερο στόχο της αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Αποτελεί σημαντική ευκαιρία ώστε να μειώσουμε το κόστος της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Πολιτική μας είναι να αναλύουμε τα αποτελέσματα κάθε σταδίου στη ζωή των προϊόντων και των δράσεων μας: ανάπτυξη, κατασκευή, λειτουργία και ανακύκλωση. Επίσης να εκμεταλλευόμαστε τα Ενεργειακά Eυρωπαϊκά προγράμματα προς όφελος του Δήμου.

Όλα ξεκινούν από την δέσμευση που κάνει ο καθένας μας χωριστά θέτοντας στόχους. Συνολικά αυτό βοηθάει στην βελτίωση του συστήματος ακόμα και αν τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά, είναι όμως η αρχή θέτοντας τον πήχη για τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook