Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η εγχείρηση για την αφαίρεση μιας λεπίδας μαχαιριού από την πλάτη ενός άνδρα στον Καναδά, η οποία παρέμενε σφηνωμένη στο σώμα του για περισσότερα από 3 χρόνια, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ο Billy McNeely είχε μαχαιρωθεί στη διάρκεια αψιμαχίας μετά από αγώνα πάλης (Απρίλιος του 2010) και όπως τόνισε σε δηλώσεις του δεν είχε συνειδητοποιήσει πως ένα τμήμα του αντικειμένου βρισκόταν ακόμα μέσα στο σώμα του. Ειδικότερα, κατήγγειλε ότι οι γιατροί που του έκαναν τα ράμματα δεν διαπίστωσαν την ύπαρξη της λεπίδας, με αποτέλεσμα να τη «φυλακίσουν» μέσα. Από τότε ένιωθε κατά καιρούς ορισμένους πόνους στην πλάτη, ωστόσο όσες φορές είχε επισκεφτεί κάποιον γιατρό, του έλεγε πως πρόκειται για «πιάσιμο» ή για τον «κλασσικό» πόνο που συνοδεύει ένα παλιό τραύμα.

«Είχα μπει φυλακή στο παρελθόν. Οι φρουροί έκαναν πάντα χρήση ανιχνευτή μετάλλων, ωστόσο κάθε φορά που χτυπούσε, κανείς δεν φρόντισε να το εξετάσει περαιτέρω», εξήγησε σε συνέντευξή του στο καναδικό πρακτορείο ειδήσεων Canadian Press.

Τελικά μέσα στην εβδομάδα ο 32χρονος άρχισε να ξύνει έντονα το σημείο όπου είχε εισχωρήσει η λεπίδα και ύστερα από λίγο ένιωσε κάτι να εξέχει. Ζήτησε από την κοπέλα του να δει τί ήταν και εκείνη αναφώνησε με έκπληξη: «Billy, υπάρχει ένα μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη σου». Όταν οι γιατροί άνοιξαν το σημείο του επουλωμένου τραύματος, διαπίστωσαν με έκπληξή τους πως μέσα στο σώμα του ασθενούς υπήρχε μια λεπίδα μήκους... 7,5 εκατοστών.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην κοινότητα Φορτ Γκουντ Χόουπ (Βορειοδυτικά Εδάφη) και ήδη πάντως ο Billy McNeely εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση στις τοπικές Αρχές για το γεγονός ότι κανένας γιατρός δεν σκέφτηκε ποτέ να τον στείλει για ακτινογραφία.

zougla.gr