Οι δυσκολίες και οι ατυχίες δεν λύγισαν τους ανθρώπους του ΟΦΗ που δίνουν μεγάλη μάχη για να παραμείνουν στην Α2. Σε μία χρονιά δύσκολη οι Κρητικοί δείχνουν να παλεύουν μέχρι τέλους κι αυτό το απέδειξαν κόντρα στον πρωτοπόρο, Φιλαθλητικό.

Ο τεχνικός της ομάδας, Φώτης Τακιανός, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη νίκη επί του Φιλαθλητικού, τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και για το παιχνίδι που έρχεται με την Αγία Παρασκευή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τη νίκη επί του πρωτοπόρου Φιλαθλητικού

«Μολονότι το ρόστερ δεν έχει πολλούς παίκτες η ομάδα βρίσκεται σε καλό ρυθμό τις τελευταίες αγωνιστικές. Μέσα στη χρονιά αντιμετωπίσαμε τραυματισμούς που μας αφαίρεσαν για μεγάλο διάστημα σημαντικούς παίκτες.

Όταν άρχισαν να επιστρέφουν κάποιοι τραυματίες παρά το μικρό ρόστερ βρήκαμε ένα ρυθμό. Ήταν σημαντικό ότι η ομάδα έπαιξε με τον Φιλαθλητικό ενώ είχε βρει έναν καλό ρυθμό. Στο αγωνιστικό κομμάτι καταφέραμε να ελέγξουμε τον ρυθμό μέσα από την καλή μας άμυνα.

Ο Φιλαθλητικός είναι μία ομάδα με πλουραλισμό στην επίθεση που προσπαθεί μέσα από την πιεστικό άμυνα να επιβάλλει το τέμπο που τον εξυπηρετεί. Διαβάσαμε αυτά τα στοιχεία, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και τα αντιμετωπίσαμε σωστά την ώρα του παιχνιδιού.

Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο που είχαμε είναι η ψυχολογία νικητή που διακρίνει τους παίκτες μας. Πίστεψαν ότι μπορούμε να κερδίσουμε κι αυτό φάνηκε στο 4ο δεκάλεπτο όταν ήμασταν εύστοχοι σε κρίσιμα σουτ που δείχνουν ψυχολογία νικητή, ενώ παράλληλα βγάλαμε καθοριστικές άμυνες με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μία επικράτηση που ήταν πιο εύκολη απ\’ ότι περιμέναμε».

Για την μάχη παραμονής που δίνει ο ΟΦΗ

«Ο ΟΦΗ προετοιμάζεται κάθε εβδομάδα όσο καλύτερα γίνεται με στόχο να μπαίνει κάθε Σάββατο στο γήπεδο και να παλεύει για το καλύτερο δυνατό. Δεν ξέρω πόσες νίκες θα χρειαστούν για να εξασφαλίσουμε την παραμονή, όμως κάνοντας μεγάλες νίκες όπως αυτές που κάναμε με Παγκράτι, Ίκαρους Σερρών και Φιλαθλητικό μπορούμε να πούμε ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας».

Για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι που έρχεται με την Αγία Παρασκευή

«Κάθε Σάββατο δίνουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαρακτηρίσουμε κάποιο ματς εύκολο. Η Αγία Παρασκευή είναι δυνατός αντίπαλος και το γεγονός ότι παίζουμε εκτός έδρας το κάνει ακόμα πιο δύσκολο γιατί κάθε αγώνας μακριά από την Κρήτη για εμάς είναι ένας \”μίνι Γολγοθάς\”.

Ταξιδεύουμε με πλοίο παραμονή του αγώνα και φτάνουμε ξημερώματα του παιχνιδιού. Αυτά δημιουργούν εκτός από τις δεδομένες αγωνιστικές δυσκολίες και εξωαγωνιστικά προβλήματα. Όπως και να έχει εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό απέναντι σε ένα αξιόλογο αντίπαλο.

Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το μεγαλύτερο κίνητρο που έχουμε σε σύγκριση με τον αντίπαλο μας. Η Αγία Παρασκευή είναι αρκετά από απομακρυσμένη από τις ομάδες που θα πέσουν και ουσιαστικά παλεύει για μία καλή θέση, από την άλλη εμείς παίζουμε κάθε αγωνιστική την κατηγορία. Αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν στον ΟΦΗ την φετινή σεζόν

«Εκτός όλων των άλλων δυσκολιών που προανέφερα η ομάδα επιβιώνει μέσα από μία διαδικασία που στηρίζεται στο φιλότιμο των παικτών και των προπονητών. Εννοώ ότι στη καθημερινότητα και στους αγώνες η στήριξη από το περιβάλλον της ομάδας δεν είναι αυτή που πρέπει.

Αναγνωρίζω ότι από κάποιους γίνονται προσπάθειες, όμως αυτές δεν φτάνουν για να καλυφθούν οι ανάγκες. Οι παίκτες παρά τα τεράστια προβλήματα και την έλλειψη στήριξης λειτουργούν καθημερινά κάτω από πειθαρχία και κάθε Σάββατο καταθέτουν ψυχή. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να τους αναγνωρίσουμε γιατί καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια».

sepk.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook