Στα δύο είναι χωρισμένος ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων μετά και την αλλαγή στο προεδρείο και τη σύσταση νέου διοικητικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα και όπως ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο χθες συνεδρίασε το Δ.Σ και προχώρησε \”σε αναδιάρθρωση των αξιωμάτων του προεδρείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του καταστατικού. Μετά την ψηφοφορία, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ζερβουδάκης Παναγιώτης
Γενικός γραμματέας: Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος: Τοπολιανάκης Γεώργιος
Ταμίας: Χιωτάκης Ιωσήφ
Β’ Αντιπρόεδρος: Παπαδουλάκης Στυλιανός
Μέλη: Βουρλάκης Νικόλαος, Μπινιά Ιωάννα, Φακιδάρης Ιωάννης, Χίνος Ιωάννης

Η συγκεκριμένη απόφαση όμως προκάλεσε ρήξη στους κόλπους του συλλόγου, καθώς με κοινή ανακοίνωση τριών Μελών του Δ.Σ., των κ.κ. Ιωάννα Μπινιά, Ιωάννη Φακιδάρη και Ιωάννη Χίνου σημειώνεται ότι:

\”Καταγγέλλουμε σε όλους τους συναδέλφους Εμπόρους των Χανίων, στους συνδικαλιστικούς,επαγγελματικούς φορείς και σε όλους τους Χανιώτες τις παράνομες μεθοδεύσεις και πρωτοφανείς πρακτικές σε βάρος του εκλεγμένου Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Μεθοδεύσεις που κορυφώθηκαν χθες το βράδυ 21-3-2013 με την παράνομη άτυπη «σύγκλιση» των 5 από τα 9 μέλη του ΔΣ και τη πρωτοφανή «απόφαση» αλλαγής του προεδρείου χωρίς καμία σοβαρή και ευσταθή αιτιολογία και χωρίς καν οποιαδήποτε ψηφισμένη μομφή!!

Οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν τον Εμπορικό Σύλλογο και γελοιοποιούν τους εμπνευστές τους στα μάτια του Εμπορικού κόσμου και ολόκληρης της Χανιώτικης κοινωνίας. Περισσότερο όμως απογοητεύουν όλους μιας και τα σοβαρά προβλήματα και η απελπιστική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Εμπορικές Επιχειρήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τις μικροφιλοδοξίες και τον αμοραλισμό κάποιων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες και ο «έλεγχος» του Εμπορικού Συλλόγου.

Είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε την όποια αξιοπρέπεια έχει απομείνει στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Θα υπερασπίσουμε με κάθε νομικό μέσο τη νομιμότητα λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος και του Εμπορικού Συλλόγου.

Τη λύση τελικά θα τη δώσουν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου μέσω των καταστατικών λειτουργιών. Μέσα από την άμεση σύγκλιση Έκτακτης Γεν. Συνέλευσης και τη διενέργεια νέων εκλογών\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook