Σε χρυσοχοείο του Αγίου Νικολάου επρόκειτο να καταλήξουν κλεμένα τάματα πιστών απο εκκλησία της Σητείας, αλλά πρόλαβαν οι αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν συνολικά τρείς Λασιθιώτες, δύο άντρες 36 και 48 ετών και μια 34χρονη γυναίκα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ταμάτων και λοιπών αντικειμένων, από Ιερό Ναό καθώς και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, χθες  από αστυνομικούς του κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγ.Νικολάου, συνελήφθη ο 36χρονος, αφού είχε παραδώσει στην 34χρονη ένα σακίδιο πλάτης, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Εβδομήντα επτά (77) φύλλα χρυσού – αναθήματα (τάματα) συνολικού βάρους εκατόν έξι κόμμα δύο (106,2) γραμμαρίων,

• πεντακόσια πενήντα δύο (552) φύλλα ασημιού – αναθήματα (τάματα) συνολικού βάρους τεσσάρων χιλιάδων εβδομήντα εννέα κόμμα εβδομήντα πέντε (4079,75) γραμμαρίων, τα οποία έφεραν ανάγλυφα ανθρώπινες μορφές ή μέλη σώματος,

• ένα (1) δισκοπότηρο ασημένιο και επιχρυσωμένο και

• τέσσερα (4) μικρότερα επιχρυσωμένα θρησκευτικά σκεύη, αντικείμενα.

Τα ανωτέρω τάματα είχε αφαιρέσει ο 36χρονος, χθες μετά τα μεσάνυχτα, από αποθήκη του Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής, που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγ. Γεωργίου του Δήμου Σητείας.

Τα αντικείμενα αυτά, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις έντεκα χιλιάδες (11.000) ευρώ, αποδόθηκαν στον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής.

Η 34χρονη διατηρεί κατάστημα – χρυσοχοείο στον Άγιο Νικόλαο μαζί με τον 48χρονο, ενώ τα προαναφερόμενα αντικείμενα τα παρέλαβε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του 48χρονου με 41χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook