Ο Δήμος Χανίων, συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά στην πρωτοβουλία που διοργανώνει η WWF – Ελλας «Η Ώρα της Γης». Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους πολίτες του τόπου μας να συνδράμουν ενεργά την παγκόσμια αυτή προσπάθεια ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Με σύνθημα μας «στα Χανιά δεν σβήνουμε μόνο τα φώτα…» ο Δήμος Χανίων προ(σ)καλεί όλους τους δημότες, τo Σαββάτο 23 Μαρτίου, να ξεκινήσουν μια εκστρατεία προστασίας του περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου υιοθετώντας μια σειρά από δράσεις-πρωτοβουλίες:

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

09:30: ο Δήμος Χανίων μαζί με επιχειρηματίες των οδών και πεζόδρομων της πόλης (Ποτιέ, Μουσούρων, Χρυσάνθου Επισκόπου και Τσουδερών ) υιοθετούν πολύχρωμα φυτά και τα προστατεύουν.

11:00: ο Δήμος Χανίων μαζί με καταστηματάρχες της πλατείας 1866, φυτεύουν δεκάδες πολύχρωμα φυτά, περιμετρικά της πλατείας, τα υιοθετούν και τα προστατεύουν.

20:30 «Κλείνουμε τα φώτα, για 1 ώρα!»

Σας προσκαλούμε όλους να κάνετε το ίδιο!! φυτέψτε, υιοθετήστε, προστατέψτε, σε συνεργασία και με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη της υπηρεσίας Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων.

Φυτεύουμε στην πλατεία 1866

Σε ανακοίνωσή τους οι καταστηματάρχες της πλατείας 1866 αναφέρουν τα εξής :

\”Στα πλαίσια αναβάθμισης της Πλατείας 1866, γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της γης , το Σάββατο 23/3/2013 στις 11.οο το πρωί, και προχωρούμε μετά από πρωτοβουλία του Δήμου στην φύτευση της με φυτά της άνοιξης που θα δώσουν χρώμα και θα βελτιώσουν την εικόνα της.

Αρχικά η φύτευση θα ξεκινήσει περιμετρικά της πλατείας (γύρω -γύρω στα πεζοδρόμια) και θα αφορά τις θέσεις που φιλοξενούν δέντρα.

Καθένας από εμάς (τους καταστηματάρχες) θα υιοθετήσει ένα ή περισσότερα δέντρα και θα είναι υπεύθυνος για την φύτευση, το πότισμα και την καλή διατήρησή τους.

Τις επόμενες ημέρες η ενέργεια, με τη συνεργασία του τμήματος πρασίνου και περιβάλλοντος Δήμου Χανίων, θα συνεχιστεί στο εσωτερικό της πλατείας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook