Στις κρίσιμες εξελίξεις της Κύπρου στράφηκε και σήμερα η συζήτηση στην Βουλή κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο «Αθηνά», με τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους των κομμάτων να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

«Η Κύπρος, κόρη του ελληνισμού, έγινε η μάνα που στέλνει ένα μήνυμα στους πολίτες της Ευρώπης. Ακόμα και χθες στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup λήφθηκε μια απόφαση ωμός εκβιασμός, σε μία Ευρώπη που υποτίθεται έχει καθιερώσει τον διάλογο. Αν τη Δευτέρα δεν έχει λυθεί το θέμα, θα επέλθει καταστροφή» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής, ο οποίος ζήτησε την άποψη και την αλληλεγγύη της κυβέρνησης.

«Ζητάτε την αλληλεγγύη της Ελλάδας για την Κύπρο, σαν αυτή που δίνετε εσείς; Πότε ασχοληθήκατε με την Κύπρο; Πού είσαστε όταν συνέβαιναν φοβερά πράγματα εκεί; Δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ» απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

«Η μόνη φορά που ασχοληθήκατε με την Κύπρο ήταν για να την βλάψετε. Τα κάνετε όλα για εσωτερική αντιπολίτευση» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, και εξέφρασε την ελπίδα η Κύπρος να στέκεται όρθια.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την Κύπρο τυχοδιωκτικά και απευθυνόμενοι στους βουλευτές υπογράμμισε: «Υπάρχουν όμως όρια. Η Κύπρος δεν προσφέρεται για εσωτερική αντιπολίτευση».

«Δεν μας αφορά τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Κύπρο. Το να λέει η ΝΔ ότι παρατήσαμε την Κύπρο είναι υποκριτικό. Η Χρυσή Αυγή έκανε εκεί την πρώτη αντιμνημονιακή πορεία διαμαρτυρίας» είπε εκ μέρους του κόμματός του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Α.Ματθαιόπουλος.


in.gr/Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ