Ένας Νεοϋορκέζος που είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία το 1991, αφέθηκε ελεύθερος αργά χθες ύστερα από 23 χρόνια στη φυλακή.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Μπρούκλιν, μια εσωτερική έρευνα οδήγησε στην αποκάλυψη ενός τεκμηρίου που δεν είχε εξεταστεί στη δίκη. Το τεκμήριο αυτό επέτρεψε την αθώωση του Ντέιβιντ Ράντα, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 37 ετών, όταν κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία ενός ορθόδοξου εβραίου ραβίνου στη διάρκεια μιας απόπειρας διάρρηξης τον Φεβρουάριο του 1990.

"Έπειτα από εκτενή έρευνα, το γραφείο του εισαγγελέα απεφάνθη ότι τα τεκμήρια βάσει των οποίων ο Ράντα είχε καταδικαστεί δεν είναι πλέον βάσιμα, και ότι κανένα άλλο εναπομείναν στοιχείο δεν θα επέτρεπε την καταδίκη του Ράντα αν διεξαγόταν νέα δίκη", δήλωσε ο εισαγγελέας Τσαρλς Χάινς σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μετά την απελευθέρωσή του, ο 58χρονος σήμερα Ράντα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν πολύ συγκινημένος. "Όπως πάντα έλεγα από την αρχή, δεν είχα καμιά σχέση με την υπόθεση αυτή. Η απόφαση αυτή μου έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ένας άνδρας χρήστης ναρκωτικών που διέπραττε συχνά ένοπλες ληστείες και σκοτώθηκε σε τροχαίο ενώ καταδιωκόταν από την αστυνομία τον Απρίλιο του 1990, ήταν πιθανώς ο πραγματικός δολοφόνος του ραβίνου.

real.gr