Τελευταία ενημέρωση 11:22

Έντεκα αλλοδαποί κρατούμενοι απέδρασαν από την φυλακή Τρικάλων έπειτα από την ολονύχτια μάχη μεταξύ κρατουμένων και φρουρών.

Η καταμέτρηση των κρατουμένων έγινε το πρωί του Σαββάτου μετά την είσοδο των ΕΚΑΜ στην φυλακή. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι δραπέτες είναι όλοι καταδικασμένοι για ληστείες και κλοπές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ελέγχουν αν υπάρχουν κρατουμένοι με όπλα που βρίσκονται έξω από τα κελιά τους και αναζητήσουν πιθανόν κρυμμένο οπλισμό.

Η οργανωμένη απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες εξωτερικούς φρουρούς, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Τρικάλων. Ο σοβαρότερα τραυματισμένος φρουρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.

Και οι δύο έχουν ξεφύγει τον κίνδυνο.

Το χρονικό της επίθεσης στις φυλακές

Συνδυασμένη επιχείρηση στήθηκε για την απόδραση κρατουμένων αλβανικής καταγωγής από τις φυλακές Τρικάλων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δύο ομάδες ενόπλων επιτέθηκαν έξω από τις φυλακές, πυροβολώντας η μία από ένα κλειστό βαν και ένα αγροτικό αυτοκίνητο και η άλλη ομάδα από τους γύρω αγρούς κατά των εξωτερικών φρουρών του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Ταυτόχρονα, οι κρατούμενοι από την πτέρυγα όπου είναι έγκλειστοι κακοποιοί αλβανικής καταγωγής, άνοιξαν τα κελιά τους κόβοντας τα κάγκελα με πριόνι, πέρασαν στην ταράτσα και άρχισαν και αυτοί να πυροβολούν με όπλα που πέρασαν μέσα στη φυλακή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για το εάν τελικά ορισμένοι εξ αυτών κατάφεραν να αποδράσουν καθώς και ο αριθμός τους.

Δύο τραυματίες εξωτερικοί φρουροί- ο ένας σοβαρά

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιμετώπισαν και τις τρεις αυτές επιθέσεις αλλά με απώλειες αφού δύο εξωτερικοί φρουροί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να χειρουργηθούν. Πρόκειται για τον 40χρονο Κώστα Καρρά και τον 37χρονο Δημητρίου Μιχαήλ, οι οποίοι νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Τρικάλων, έπειτα από χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν.

\"\"

Ο ένας εκ των φρουρών, που είναι αρκετά σοβαρά, επεχείρησε να βγει από τις φυλακές με τζιπ την ώρα που οι ένοπλοι πυροβολούσαν από το βαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα. «Μπροστά από τις φυλακές υπάρχει δρόμος κι έτσι όπως περνούν φορτηγά και άλλα οχήματα, πέρασε και το βαν, από όπου προήλθαν οι πυροβολισμοί», αναφέρει σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Τρικάλων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες που επέβαιναν στο βαν έφεραν καλάσνικοφ.

(Με πληροφορίες απο in.gr και zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook