Τις θέσεις του Δήμου Γόρτυνας σχετικά με την επικείμενη συνεργασία της αιρετής Περιφέρειας και των Δήμων σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ξυλούρης κατά της διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Ξυλούρης ενημερώθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, για τη δημιουργία του Διαβαθμικού Συνδέσμου που προωθεί η Περιφέρεια κι ο οποίος όπως αποκάλυψε η κα Βρέντζου, αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός δικτύου για την λειτουργία Κοινωνικών Παντοπολείων σε όλους τους Δήμους του νησιού, καθώς και την ένταξη σε αυτόν της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής, της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας, αλλά και Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από την πλευρά του ο κ. Ξυλούρης τόνισε πως ο Δήμος Γόρτυνας θα είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια και θα προσπαθήσει να συνδράμει όσο μπορεί προκειμένου να εδραιωθεί ο θεσμός της κοινωνικής πολιτικής.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας είχε επαφή και με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, κ. Σωμαρά, όπου ο τελευταίος του γνωστοποίησε το ρόλο που θα διαδραματίζουν πλέον οι Δήμοι, σχετικά με την αποκομιδή των ψόφιων ζώων από το δημοτικό οδικό τους δίκτυο, καθώς και την μετέπειτα διαχείριση τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σωμαρά, οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων θα πρέπει να επωμιστούν εφεξής την ευθύνη να συλλέγουν από τους δρόμους τα νεκρά ζώα και κατόπιν να τα οδηγούν σε κλίβανους για αποτέφρωση.

Ο κ. Ξυλούρης αφού ενημερώθηκε για την διαδικασία που θα ακολουθείται, τόνισε πως ο Δήμος Γόρτυνας θα αναλάβει στο έπακρον τις ευθύνες του όσον αφορά το κομμάτι αυτό.