Μετά την δημοσιοποίηση των τηλεφωνικών της συνομιλιών με κατηγορουμένους στην υπόθεση εκβιασμών η Άντζελα Δημητρίου σπάει την σιωπή της και μιλά στην εφημερίδα "Το πρώτο θέμα".

"Το όνομα μου μπλέχτηκε γιατί ήμουν εύκολος στόχος, λες και είχαν να κάνουν με τον Ρωχάμη. Όταν όλοι οι λωποδύτες και οι φοροκλέφτες κυκλοφορούν ελεύθεροι εμένα με βγάζουν Ντίλιγκερ και κλέφτη και εκβιαστή και "νονό", είπε η Άντζελα Δημητρίου στη συνέντευξή της.

Δεν έχει καμία σχέση με τους εκβιαστές τόνισε, αλλά χρησιμοποιούν το όνομά της για να ξεχάσει ο κόσμος τα μεγάλα προβλήματα "...Ε βέβαια... Να μην μπλέξουμε και ένα μεγάλο όνομα που μπορεί να απασχολήσει λίγο παραπάνω τον Τύπο; Ένα όνομα που είναι πολύ μεγάλο; Να ξεχάσουμε τα προβλήματα που γίνονται στην Κίνα και να ασχοληθούμε με το θέμα της Άντζελας Δημητρίου. Τους λέω συγχαρητήρια."

Η Άντζελα Δημητρίου που εννοεί την Ιαπωνία, συνέχισε λέγοντας πως μίλησε με αυτούς τους ανθρώπους αλλά δεν ήταν εκβιαστές, "...με επιχειρηματίες αυτοκινήτων μιλούσα...", είπε,"Από αυτούς είχα αγοράσει μία Mercedes 600. Και μου είπαν λοιπόν: "Θες να μεσολαβήσουμε εμείς που είμαστε στη πιάτσα επιχειρηματίες μήπως μαζέψουμε κανένα φράγκο;"