Λίγες μέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του από το Μαλανδρίνο, ο Αλκετ Ριζάι μίλησε από τη φυλακή για το λόγο που προσπάθησε να δραπετεύσει, για την 24ωρη ομηρία των σωφρονιστικών υπαλλήλων, για τη μητέρα του αλλά και γιατί ανέλαβε όλη την ευθύνη.

Ο βαρυποινίτης Αλκετ Ριζάι, μιλώντας στην εφημερίδα \”Έθνος της Κυριακής\”, ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του, αλλά περιγράφει και τις δραματικές στιγμές του θρίλερ της ομηρίας στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Το κίνητρο για την απόπειρα απόδρασης ήταν το ίδιο με τις άλλες δύο επιτυχημένες αποδράσεις, η ελευθερία του. \”Είμαι άδικα τόσα χρόνια στη φυλακή. Δεν σκότωσα κανέναν, καταδικάστηκα την πρώτη φορά χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Από κει και μετά, όλα τα δικαστήρια που ακολούθησαν ήταν προκατειλημμένα εξαιτίας της πρώτης ποινής και αργότερα φυσικά από τις αποδράσεις μου\”, δήλωσε.

\”Η απόφαση να προσπαθήσω να αποδράσω ήταν απόφαση της στιγμής. Έρχεται στη φυλακή κάποιες ώρες που η ψυχή σου \”πλαντάζει\”, που λέτε, εδώ, στην Ελλάδα. Το αποφάσισα, το σχεδίασα μέσα σε πέντε λεπτά. Παραλίγο να πετύχει, είχαμε περάσει 13 πόρτες και έμενε μία τελευταία. Είχαμε φτάσει έως έξω στα αυτοκίνητα\”, εξομολογείται ο κρατούμενος.

Δεν επρόκειτο να πάθει κανείς τίποτα και το ήξεραν και οι ίδιοι. Σας θυμίζω πως και στις δύο προηγούμενες αποδράσεις μου και σε αυτή την απόπειρα δεν άνοιξε ούτε μύτη. Εγώ δεν πειράζω αθώους ανθρώπους. Το σώμα μου είναι φυλακισμένο αλλά το πνεύμα μου και η ψυχή μου είναι ελεύθερα να ονειρεύονται\”, καταλήγει ο βαρυποινίτης, αναφορικά με την απόπειρα απόδρασής του.

\”Πολλοί προσπάθησαν να με πείσουν να παραδοθώ. Υπάλληλοι της φυλακης, αστυνομικοί, φίλοι μου από άλλες φυλακές που με έπαιρναν τηλέφωνο. Η πίεση και οι εκκλήσεις του δικηγόρου μου Σάκη Κεχαγιόγλου και της γυναίκας μου της Σούλας αλλά και το γεγονός ότι για 24 ώρες σε όλους τους συγκρατούμενους μου του Μαλανδρίνου, δηλαδή σε όλη τη φυλακή, δεν είχαν δώσει φαγητό. Έτσι αποφάσισα να δώσω ένα τέλος\”, επισήμανε ο Αλκέτ Ριζάι.

\”Η Σούλα ήρθε έξω από τις φυλακές και έκανε ό,τι μπορούσε για να με αποτρέψει. Η Σούλα καταδικάστηκε άδικα, έχω πει κατ\’επανάληψη ότι δεν είναι αυτή η Αλεξάντροβα της δεύτερης απόδρασης με το ελικόπτερο. Χαίρομαι γιατί έστω και αργά οι δικαστές δέχτηκαν την αίτηση αποφυλάκισης της και ελπίζω στο εφετείο να αθωωθεί\”, συνέχισε.

\”Από κάποιον φίλο μου στην Ελλάδα είχα ακούσει μια φράση (σ.σ. από λαϊκό τραγούδι) \”Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου σαν άνδρας γιατί έχω μάθει στη ζωή μου να \’μαι μάγκας\”. Αυτή η φράση με εκφράζει. Δεν με ενδιαφέρει αν θα δυσκολέψει κι αλλο τη ζωή μου στη φυλακή\”, σημείωσε ο βαρυποινίτης.

\”Είμαι στην απομόνωση και θα ακολουθήσει μεταγωγή μου σε άλλες φυλακές. Δύο φορές την ημέρα μου επιτρέπουν να κάνω για λίγη ώρα τηλεφωνήματα. Η μάνα μου ξέρει ότι είμαι αθώος και ότι όλες μου οι ενέργειες και η αντίδραση οφείλονται ακριβώς στο αίσθημα αδικίας που νιώθω εδώ και χρόνια. Έχω να τη δω τέσσερα χρόνια\”, κατέληξε ο Αλκέτ Ριζάι.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook