Το δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακό της θα περάσει με τον ελληνισμό, η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ.

Μετά την παρουσία της στο φεστιβάλ «Αντίποδες» της Μελβούρνης η κ. Γκίλαρντ, θα παρακολουθήσει την Κυριακή την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου που θα γίνει στο Σίδνεϊ.

Την παρέλαση θα παρακολουθήσει και ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Μπάρι Ο Φάρελ μαζί με πολλούς άλλους επισήμους.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Σίδνεϊ θα είναι κοινός. Θα ξεκινήσει με δοξολογία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού, θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο Martin Place και στη συνέχεια θα γίνει η παρέλαση προς το Domain.

Σε μήνυμά της προς την ομογένεια, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου, η Αυστραλή πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σήμερα τιμούμε τον ηρωϊσμό και την αυτοθυσία εκείνων που πολέμησαν για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, καθώς επίσης και όλους εκείνους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να ανασυγκροτήσουν την Ελλάδα, ως χώρα η οποία αντιστάθηκε σε πάρα πολλές προκλήσεις, χωρίς να πτοηθεί ποτέ το ηθικό της.
Τώρα, το 2013, είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη δύσκολες καταστάσεις, είμαι βέβαιη όμως ότι η περηφάνια των Ελλήνων και η στωϊκότητά τους θα οδηγήσει τη χώρα σε καλύτερες μέρες μελλοντικά.\”

Στη Μελβούρνη η παρέλαση για την εθνική επέτειο έγινε σήμερα. Με τη γαλανόλευκη, νεανικά χαμόγελα, ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες και περήφανα πρόσωπα ντύνεται σήμερα το Μνημείο Πεσόντων της Μελβούρνης, καθώς ο ελληνισμός της πόλης τιμά και φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ομογενειακά σχολεία και οργανισμοί απότισαν φόρο τιμής ενώ η ομογένεια της Μελβούρνης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έδωσε το παρόν και επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τη σημαντική θέση που κρατά η ιστορία ενός λαού στη διατήρηση της εθνικής του συνείδησης.

Παρόντες στην παρέλαση, εκτός από τους αντιπροσώπους οργανισμών της παροικίας και των εκκλησιαστικών αρχών, ήταν και εκπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας της Αυστραλίας και της Βικτωρίας.

Την πρωθυπουργό της χώρας, Τζούλια Γκίλαρντ εκπροσώπησε η ομογενής βουλευτής Calwell, Μαρία Βαμβακινού. Το παρόν στην παρέλαση έδωσε και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, Χαράλαμπος Δαφαράνος.

(Με πληροφορίες απο greekreporter.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook