Με αφορμή τη νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα που βρέθηκε την Καθαρή Δευτέρα στη λίμνη της Καταλυκής στον Κόκκινο Πύργο Τυμπακίου, γίνεται πολύς λόγος για την υπεραλίευση και τη σωτηρία του θαλάσσιου πλούτου της περιοχής της Μεσαράς. Να σημειωθεί ότι η νεκρή χελώνα βρέθηκε με ίχνη από αγκίστρι κοντά σε ένα λαγουδόψαρο, έπειτα από αυτοψία, που διενέργησαν οι αρμόδιες Λιμενικές αρχές σε συνεργασία με την ΜΚΟ Αρχέλων. Το πόρισμα της αυτοψίας δείχνει ότι το άτυχο ζώο πιάστηκε από δίχτυα ψαρέματος και πέθανε σε αυτά.

Σε επικοινωνία που έγινε από τον δήμο Φαιστού με την οργάνωση Αρχέλων συζητήθηκε η εντατικοποίηση δράσεων στην ενίσχυση για την Προστασία της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή μας. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρξουν κοινές δράσεις οι οποίες θα ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση των δημοτών και επισκεπτών του Δήμου. Ήδη υπάρχει συνεργασία για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου του Δήμου με την βοήθεια και του ΕΛΚΕΘΕ.

Ο Δήμος Φαιστού που επανειλημμένα έχει δείξει εμπράκτως την οικολογική του ευαισθησία σε περιβαλλοντικά ζητήματα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε μια εκστρατεία ενημέρωσης για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει το φαινόμενο της υπεραλίευσης στον κόλπο της Μεσαράς. Επειδή το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει τονιστεί σε αλλεπάλληλες συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με τους αλιείς της περιοχής, πλέον θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι τα προβλήματα που προκαλεί η υπεραλίευση είναι μεγάλα, καθώς δεν είναι μακριά η μέρα που θα μηδενίσουν τελείως τα αποθέματα ψαριών στη θάλασσα. Η καταστροφή της βιοποικιλότητας που συντελείται αυτή τη στιγμή στην περιοχή είναι αποτέλεσμα που εντείνει τον αφανισμό των ψαριών από τον κόλπο της Μεσαράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook