Συνάντηση του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Ζοζέ Μπαρόζο και τον Χερμάν βαν Ρομπάι προγραμματίζεται για την Κυριακή στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές που επικαλούνται κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την τρόικα στη Λευκωσία.

Οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Συμβουλίου της ΕΕ, οι οποίοι έχουν αναβάλει την προγραμματισμένη επίσκεψή τους στην Ιαπωνία, προγραμματίζεται να συναντηθούν με τον Ν.Αναστασιάδη πριν ή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες κοινοτικές πηγές που επικαλείται ο Φιλελεύθερος, Ρομπάι και Μπαρόζο έμειναν στις Βρυξέλλες γιατί θέλουν να είναι σε συνεχή επαφή με τον κ. Αναστασιάδη στη διάρκεια του Εurogroup, ώστε εάν προκύψει πρόβλημα να επιλυθεί στο ανώτατο επίπεδο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε, μετά τη σύγχυση που είχε προηγηθεί, ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει τελικά στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν αναφέρθεί από το πρωί του Σαββάτου, η ΕΕ είναι έτοιμη να στείλει αεροσκάφος του στην Κύπρο για να μεταφέρει στη βελγική πρωτεύουσα τον κύπριο πρόεδρο και τους αρχηγούς των κομμάτων για την έκτακτη σύνοδο του Εurogroup, στην οποία θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook