Συνέντευξη παραχώρησε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μια μέρα μετά τον θρίαμβο της Σάλκε μέσα στο Μιλάνο επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ίντερ. Ο 19χρόνος “Κολοσσός” όπως είναι το προσωνύμιό που του έχουν επισυνάψει στην Γερμανία μίλησε για την εμπειρία του στο “Σαν Σίρο” όπου διακρίθηκε σαν αμυντικός μέσος και για το γεγονός ότι ο Κετσπάγια ήταν ο πρώτος που τον είχε χρησιμοποιήσει σε αυτήν την θέση στον Ολυμπιακό και είχε επικριθεί γι\’ αυτό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παπαδόπουλου στον Χανιώτη δημοσιογράφο, Μπάμπη Παπαφιλιππάκη και το zougla.gr:

Πως αισθάνεσαι για αυτή την πραγματικά μεγάλη νίκη μέσα στο Μιλάνο απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, την Ίντερ; Νιώθεις ότι εκπροσωπείς και το ελληνικό ποδόσφαιρο, που δύσκολα θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο;

«Η χθεσινή βραδιά απλά δεν περιγράφεται. Ήταν κάτι μαγικό αυτό που έζησα στο χθεσινό ματς. Αντιμετωπίσαμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, την Ίντερ, η οποία έχει ακριβώς τους ίδιους παίκτες με πέρυσι, όταν και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Γι’ αυτό αποκτά μεγαλύτερη σημασία η νίκη μας. Χαίρομαι πολύ που ήμουν «παρών» σε αυτή τη μαγική βραδιά για την ομάδα μου. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου, το ξέρω ότι εκπροσωπώ το ελληνικό ποδόσφαιρο, και χαίρομαι που έχω φτάσει με την Σάλκε ως εδώ. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να προχωρήσουμε».

Σίγουρα θα σε γεμίζει περηφάνια ο θρίαμβος στο Μιλάνο…

«Ναι αισθάνομαι πολύ περήφανος, καθώς καμία άλλη ομάδα δεν έχει αναγκάσει την Ίντερ σε τέτοιας έκτασης ήττα. Και μιλάμε για μία ομάδα με παίκτες πολλών εκατομμυρίων ευρώ που η αξία τους είναι αδιαμφισβήτητη».

Στο χθεσινό παιχνίδι αγωνίστηκες με μεγάλη επιτυχία στη θέση του αμυντικού χαφ, όπου σε είχε χρησιμοποιήσει ο Τιμούρ Κετσπάγια, όταν είχε πρωτοέρθει στον Ολυμπιακό, ακούγοντας μάλιστα τα εξ\’ αμάξης για αυτή του την κίνηση. Θεωρείς ότι η χθεσινή σου εμφάνιση αποτελεί μία δικαίωση γι’ αυτόν;

«Για να με βάζει ο Τιμούρ Κετσπάγια σε αυτή τη θέση, κάτι παραπάνω θα ήξερε. Όπως λες και εσύ όταν με είχε χρησιμοποιήσει ως αμυντικός χαφ, όλοι έπεσαν να τον “φάνε”. O άνθρωπος, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε κάτι έβλεπε σε μένα. Η χθεσινή μου εμφάνιση ήταν μια δικαίωση για τον κύριο Κετσπάγια, γιατί με πίστευε πάρα πολύ, και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την εμπιστοσύνη που μου είχε δείξει».

Τι άλλαξε στην ομάδα με την έλευση του Ράνγκνικ στον πάγκο της;

«Ο καινούργιος μας προπονητής μάς έχει βοηθήσει αρκετά, καθώς πλέον παίζουμε πιο απελευθερωμένα, Αυτό δείχνουν και οι νίκες που πετύχαμε κόντρα στην Ζανκτ Πάουλι και χθες στο Μιλάνο. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής και θα πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook