Ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ολοκλήρωσε πριν λίγο την ομιλία του σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του Λαού της Ρώμης.

«Αν η αριστερά, μετά την προεδρία της βουλής και της γερουσίας, θελήσει να εξασφαλίσει και την προεδρία της Δημοκρατίας, θα πρόκειται για πραξικόπημα», δήλωσε ο «Καβαλιέρε».

Σε ότι αφορά, δε, τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, αρχηγό της προοδευτικής συμμαχίας, ο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι «διαθέτει μια αδύναμη και ασταθή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αν αποτύχει, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος και επιβάλλεται να προκηρυχθούν νέες εκλογές».

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, πάντως, ο «μίστερ τιβί» τάχθηκε, και πάλι, υπέρ της σύστασης μιας κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας, «που να εξασφαλίσει σταθερότητα στην χώρα». Σενάριο που απορρίπτεται, όμως, από την κεντροαριστερά.

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε σε πλήρη φόρμα, χωρίς τα γυαλιά ηλίου που είχε φορέσει τις περασμένες ημέρες, στην συνεδρίαση του κοινοβουλίου. Κάτι που δείχνει, προφανώς, ότι κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα της οξείας επιπεφυκίτιδας που δεν του επέτρεψε να παραστεί σε σειρά δικάσιμων, στην ιταλική συμπρωτεύουσα.

Οι δίκες του, πάντως, για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέϊτ» και τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ, «παγώνουν», μέχρις ότου ο Άρειος Πάγος της Ρώμης αποφανθεί σχετικά με την δυνατότητα να μεταφερθούν από το δικαστήριο του Μιλάνου σε εκείνο της πόλης Μπρέσια, όπως ζητούν οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι.

Σε ότι αφορά, δε, τον κεντροαριστερό εντολοδόχο πρωθυπουργό, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, σήμερα το απόγευμα συναντήθηκε με την ένωση Ιταλικών Δήμων, ενώ αύριο θα συνομιλήσει με αντιπροσώπους της ένωσης βιοτεχνών, αγροτών και βιομηχάνων.

Την Δευτέρα, ο Μπερσάνι πρόκειται να έχει διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα και να ξεκινήσει τις συναντήσεις με τα κόμματα. Στην συνέχεια αναμένεται να μεταβεί και πάλι στον προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για να πληροφορήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σχετικά με την έκβαση της όλης προσπάθειάς του.

Μέχρι και σήμερα, οι παρατηρητές θεωρούν ότι ο κεντροαριστερός ηγέτης έχει «πολύ περιορισμένες δυνατότητες» να εξασφαλίσει την αναγκαία υποστήριξη στην γερουσία, ώστε να μπορέσει να δοθεί πράσινο φως από τον Ναπολιτάνο, στην σύσταση της νέας κυβέρνησης.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook