Ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού «Αετογιάννης», πιστός στην παράδοση και στα έθιμα των ημερών έδωσε και φέτος «το παρών» στα αποκριάτικα δρώμενα της πόλης του Ηρακλείου.
Καλεσμένοι του Δήμου Ηρακλείου, του Καστρινού Καρναβαλιού και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, μέλη του Ομίλου, μαθητές και φίλοι έδωσαν ραντεβού στο Δημαρχείο για την καθιερωμένη Αποκριάτικη Καντάδα στους κεντρικούς δρόμους αλλά και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης.

Με τους Γιάννη Κολιακουδάκη στη λύρα, Γιώργο Μπουμπάκη στο λαγούτο, Δαμιανό Βασιλάκη στην ασκομαντούρα και στο νταούλι, Μηνά Γιακουμάκη στο μαντολίνο και Κώστα Αλεξάκη στο νταουλάκι, χορεύοντας και τραγουδώντας την παράδοση της Κρήτης, η καντάδα κινήθηκε στο ιστορικό Κέντρο της Πόλης κάνοντας στάσεις στα Λιοντάρια, στην Καλοκαιρινού, στην 1866, στην Χάνδακος, στην Αγιοστεφανιτών και στις πλατείες Ελευθερίας και Δασκαλογιάννη. Στόχος της καντάδας του Αετογιάννη ήταν να προσφέρει και πάλι ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ στους Μαγαζάτορες και στους Πολίτες του Ηρακλείου λίγες στιγμές από την Ξεφάντωση, την Ξεγνοιασιά και την Αθρωπιά της παλιάς Κρήτης!

Λίγο πριν την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ο Όμιλος αντιστεκόμενος στη κρίση, έστειλε το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας, ολοκληρώνοντας τις αποκριάτικες δράσεις του, με την Κρητική Παραδοσιακή Αποκριάτικη βραδιά που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Ομίλου. Στο γλέντι αυτό, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Αετογιαννο-Τσικνο-Κουζουλο-Μασκαρο-Γλεντο-Χορευτο-Ξεφαντω-βραδιά», μικροί και μεγάλοι μασκαρεύτηκαν και βίωσαν -μέχρι πρωίας- την πανάρχαια ελληνική διονυσιακή γιορτή. Σημαντικό στοιχείο της βραδιάς αποτέλεσε, όπως κάθε χρόνο, ο διαγωνισμός καλύτερης αποκριάτικης στολής, με την συμμετοχή πλήθους ευφάνταστων και πρωτότυπων μεταμφιέσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook