«Έφυγε» σε ηλικία 84 ετών ο δημοσιογράφος Βάσος Μαθιόπουλος, ο οποίος ξεχώρισε τόσο για το ήθος του όσο και για τον αντιδικτατορικό του αγώνα.

Ο Μαθιόπουλος ήταν διδάκτορας Δικαίου του Πανεπιστημίου της Βόννης. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας 1967-74 διετέλεσε πολιτικός σχολιαστής της Ντόιτσε Βέλε, ενώ, παράλληλα, ανέπτυξε και έντονη αντιστασιακή δράση.

Συγγραφέας πολλών βιβλίων για την Αντίσταση, συνεργάστηκε με γερμανικές και ελβετικές εφημερίδες και ραδιοφωνικά συγκροτήματα, καθώς και με τις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα», ως ανταποκριτής στη Δυτική Ευρώπη.

Στα μέσα της δεκαετίας του \’80 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή στην ΕΡΤ-1. Η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί τον χαμό ενός ιδιαίτερα σημαντικού μέλους της και αγωνιστή της Δημοκρατίας, του Βάσου Μαθιόπουλου, αναφέρεται στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Σε τηλεγράφημά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σημείωσε τα εξής:

«Τόσο οι αγώνες του για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία όσο και η δημοσιογραφική του πορεία, στη διάρκεια της οποίας κατέγραψε σημαντικές ιστορικές στιγμές, άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στη μεταπολεμική ιστορία του τόπου. Ο Βάσος Μαθιόπουλος διακρινόταν για το ανεπίληπτο ήθος του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, τη διεισδυτική πένα του, του και την αγάπη του για την ιστορία του τόπου μας, απότοκος της οποίας ήταν η συγγραφή σημαντικών ιστορικών βιβλίων με ιδιαίτερη αναφορά στις δύσκολες μέρες της Κατοχής και στους αγώνες των Ελλήνων κατά του ναζισμού και του φασισμού».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook