Διαβάστε το τι έγινε πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στον ΑΟΧ και την Ρόδο αλλά και στατιστικά στοιχεία από το παιχνίδι το οποίο για κάποιους είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πως υποδέχτηκαν οι φίλοι των γηπεδούχων τον Σπανό και άλλα πολλά.

 

*Το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΑΟ Χανιά πανηγύρισε ο Βασίλης Πλουσής, που έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα και παράλληλα σκόραρε κόντρα στην Ρόδο της οποίας την φανέλα φόρεσε τη σαιζόν 2007-08 ως δανεικός από τον ΟΦΗ

 

*Αν και στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα του ΑΟΧ, την περίοδο 1996-97, όντας από τους καλούς επιθετικούς της ομάδας στην Δ’ Εθνική, ο προπονητής της Ρόδου, Δημήτρης Σπανός, δεν έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους φιλάθλους. Από τους περισσότερους πέρασε αδιάφορα η παρουσία του ενώ κάποιοι παλιοί φίλοι της ομάδας (2-3) τον υποδέχτηκαν «θερμά» και του καταλόγιζαν ευθύνες για τον τότε υποβιβασμό της ομάδας. Εκείνη τη σαιζόν στο κρίσιμο τελευταίο παιχνίδι με τον Κισαμικό στο Καστέλι ο Σπανός είχε αποβληθεί μόλις στο 10’ για αψιμαχία με τον νυν αρχηγό της κισαμίτικης ομάδας, Κώστα Φραγκιουδάκη, με αποτέλεσμα το ματς στην συνέχεια να λήξει 1-1, ο ΑΟΧ να υποβιβαστεί και να μείνει στην Κατηγορία η Χαλκηδόνα του Γιώργου Σπανού, προέδρου του Ατρομήτου. Από τότε ουσιαστικά οι «μπλε» των Χανίων πήρα την κάτω… βόλτα μέχρι που έφτασαν λίγα χρόνια μετά στην διάλυση. Αυτό φαίνεται οι πιστοί φίλοι της ομάδας το θυμούνται ακόμα.

 

*Με παιδάκια από τις ακαδημίες της ομάδας έγινε η είσοδος του ΑΟΧ στον αγωνιστικό χώρο.

 

*Δυο… ηρωικοί φίλοι της Ρόδου βρέθηκαν στο Ε.Σ. Χανίων με φανέλες της ομάδας τους. Στο ημίχρονο αντιπροσωπία των οργανωμένων του ΑΟΧ “Blue Boys” πήγαν στο σημείο που βρίσκονταν, τους καλωσόρισαν και είχαν κουβέντα για κάποια λεπτά. Όπως μάθαμε και οι δύο είναι φοιτητές σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο και ήρθαν στα Χανιά για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα.

 

*Διαιτητής του τοπικού που ήταν στον αγωνιστικό χώρο με την ιδιότητα του αστυνομικού έλεγε κατηγορηματικά ότι το γκολ της Ρόδου ήταν οφσάιντ και δεν καλύπτονταν δύο παίκτες. Όταν μάλιστα το είπε αυτό μετά το τέλος στον α’ βοηθό Τζωρτζάκο ο τελευταίος ήρθε σε δύσκολη θέση και δεν ήξερε τι να απαντήσει.

 

 

*Αρκετά κορίτσια του ΑΟΧ βρέθηκαν στο Στάδιο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. «Παρών» ήταν και ο προπονητής τους, Μάνος Βεργανελάκης, ο οποίος παρακολούθησε παρέα το παιχνίδι με τον δημοσιογράφο Κώστα Νίτσε κι έτσι αποκαλύφτηκε το γιατί ο τελευταίος έκανε ότι μπορούσε στην φιέστα των κοριτσιών με τους δημοσιογράφους ώστε να μην χάσει ο ΑΟΧ! Υπάρχει και μια φώτο όσες χίλιες λέξεις!

  

*Τρείς Κρητικοί βρέθηκαν στην 11άδα της Ρόδου, ο Ανωγειανάκης και ο Κεφαλούκος από το Ηράκλειο και ο Μαραγκουδάκης από το Ρέθυμνο. Μάλιστα για τον Ανωγειανάκη και τον Μαραγκουδάκη βρέθηκαν αρκετά συγγενικά τους πρόσωπα στο γήπεδο και παρακολούθησαν το παιχνίδι.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook