Πρώτη δύναμη, αλλά με μεγάλες απώλειες εδρών (συνολικά έξι), αναδείχθηκε η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΚΕ (ΠαΣοΚ) στις αρχαιρεσίες του 35ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Η ΠΑΣΚΕ εξέλεξε 16 αντιπροσώπους στην 45μελή διοίκηση της Συνομοσπονδίας, αντί των 22 εδρών που διέθετε στην προηγούμενη διοίκηση.

Στις κερδισμένες είναι οι παρατάξεις της Αυτόνομης Παρέμβασης με πέντε αντί τριών εδρών και η πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη «ΕΜΕΙΣ» (διαφωνούντες συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ) με τρεις έδρες. Κατά μια έδρα (από 9 σε 10), αύξησε τη δύναμή της και η ΔΑΣ, συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ. Η ΔΑΚΕ διατήρησε των αριθμό των εδρών (11) που διέθετε και στην προηγούμενη διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του συνεδρίου έχουν ως εξής:

Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 146 ψήφους, ποσοστό 34,52% και 16 έδρες στη νέα διοίκηση. Η ΔΑΚΕ 103 ψήφους, ποσοστό 24,35% και έντεκα έδρες. Η ΔΑΣ (ΚΚΕ) 94 ψήφους και δέκα έδρες. Η Αυτόνομη Παρέμβαση - Αντιμνημονιακή Συνεργασία 44 ψήφους και πέντε έδρες. Και το ΕΜΕΙΣ (Φωτόπουλος, Σαλουφάκου κα.) 32 ψήφους και τρεις έδρες. Από δύο ψήφους – χωρίς να εκλέξουν μέλος στην διοίκηση – έλαβαν τα ψηφοδέλτια «συμφωνία εργαζομένων» και «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα».

tovima.gr