Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και τις κυπριακές αρχές ήταν ιδιαίτερα περίπλοκες και δύσκολες, καθώς οι επιλογές ήταν «σκληρές», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Όλι Ρεν.

Ωστόσο, ο κ. Ρεν παραδέχτηκε ότι το μέλλον της Κύπρου και του λαού της διαγράφεται δύσκολο και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αμβλύνει τις κοινωνικές επιπτώσεις στη χώρα, μετά από αυτό το οικονομικό σοκ».

«Η Κύπρος ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα σταθεί στο πλευρό του κυπριακού λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, με τη σύμφωνη γνώμη του κύπριου προέδρου, Ν. Αναστασιάδη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να δημιουργήσει μια Ομάδα Δράσης (Task Force), η οποία θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη των κυπριακών αρχών, επικεντρώνοντας την προσοχή της στην απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

Σχετικά με τον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων στις κυπριακές τράπεζες, ο κ. Ρεν τόνισε ότι βάσει των συνθηκών της Ε.Ε., τα κράτη μέλη έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους μέτρα εάν τίθεται θέμα δημοσίου συμφέροντος.

Ο κ. Ρεν ανέφερε ότι το μνημόνιο της Κύπρου θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Απριλίου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook