Τελευταία ενημέρωση 22:40

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι αργά το βράδυ η μεγάλη φωτιά στον Αποκόρωνα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν τη μάχη με τις φλόγες από το πρωί όταν και ξέσπασε η φωτιά στις περιοχές  μεταξύ των χωριών Καρές Κυριακοσέλια και Ραμνή.

Το μεσημέρι εκδηλώθηκε νέα μεγάλη πυρκαγιά και στην περιοχή του Τζιτζιφέ, η οποία ευτυχώς έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο αργά το μεσημέρι.

Επίσης υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε επίσης το πρωί στην Κουκουναρά Κισάμου.

Σε ότι αφορά τις περιοχές του Αποκόρωνα βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να προστατεύσουν τους οικισμούς, ενώ οι φλόγες αποτεφρώνουν ελαιοκαλλιέργειες και δασική βλάστηση. Στην περιοχή βρέθηκαν ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης, και οι διοικητές των Π.Υ Χανίων και Ρεθύμνου.

Σημειώνεται πως υπό πύρινο κλοιό είναι τα χωριά Ραμνή Καρρές και Κυριακοσέλια καθώς εκεί η φωτιά είναι σε εξέλιξη ενώ έχει πλησιάσει στους οικισμούς. Το έργο των πυροσβεστών δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ το βράδυ σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος που αποκαταστάθηκε πάντως απο τη ΔΕΗ.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα επιχειρούν 14 οχήματα της πυροσβεστικής με περισσότερους από 32 πυροσβέστες..καθώς και δύο πυροσβεστικά οχήματα των Ο.Τ.Α της περιοχής.

Από νωρίς το πρωί - που ξεκίνησαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι - άρχισαν να ξεπηδούν φλόγες σε διάφορες περιοχές των Χανίων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις Βρύσσες επενέβη σε τρείς πυρκαγιές σε Γεωργιούπολη και Αρμένους τις οποίες και κατάσβησε.

Επίσης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου επενέβη σε πυρκαγιά στο Σφηνάρι απο την οποία - πριν σβηστεί - αποτεφρώθηκαν ελαιόδενδρα σε έκταση 4 στρεμμάτων και χορτολιβαδική βλάστηση επίσης σε έκταση 4 στρεμμάτων.