Δύο Μαροκινοί 23 και 26 ετών, οι οποίοι είχαν ρημάξει με κλοπές σπίτια και καταστήματα στην Ιεράπετρα, έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών την στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν ένα ακόμη σπίτι.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, επ’ αυτοφώρω, χθες τα ξημερώματα, την ώρα που προσπαθούσαν με την χρήση μεγάλου μαχαιριού, με μήκος λάμας (35) εκατοστών, να διαρρήξουν τη πόρτα οικίας στην Ιεράπετρα.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία που διέμεναν, οι συλληφθέντες όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σακίδιο πλάτης το οποίο περιείχε, δύο ψαλίδια μήκους (15) και (20) εκατοστών και ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας (10) εκατοστών.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν ακόμη πέντε (5) κλοπές από οικίες και καταστήματα στην Ιεράπετρα αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα :

• Το βράδυ της 09/10.02.2013, αφού παραβίασαν, με μεταλλικό αντικείμενο, την κεντρική είσοδο εμπορικού καταστήματος, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή, το χρηματικό ποσό των εκατόν είκοσι (120) ευρώ.

• Το βράδυ της 19/20.02.2013, αφού παραβίασαν, με μεταλλικό αντικείμενο, παράθυρο επιχείρησης, εισήλθαν στο εσωτερικό αυτής και αφαίρεσαν, μια τηλεόραση, έναν ενισχυτή, καθώς και ένα DVD PLAYER, συνολικής αξίας χιλίων(1000) ευρώ.

• Το βράδυ της 19/20.02.2013, αφού παραβίασαν, με μεταλλικό αντικείμενο, την πόρτα καταστήματος, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή, το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ.

• Το απόγευμα της 06.03.2013, αφού παραβίασαν, με μεταλλικό αντικείμενο, την πόρτα οικίας, εισήλθαν σ΄ αυτή και αφαίρεσαν διάφορα χρυσά κοσμήματα, συνολικής αξίας τριών χιλιάδων (3000) ευρώ.

• Κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 15.03.2013, αφού παραβίασαν, με μεταλλικό αντικείμενο, την πόρτα οικίας, εισήλθαν σ΄ αυτή και αφαίρεσαν διάφορα χρυσά κοσμήματα, συνολικής αξίας τεσσάρων χιλιάδων (4000) ευρώ.

Επίσης, ο 23χρονος παραβίασε περιοριστικό όρο διαμονής, ενώ ο 26χρονος εισήλθε και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα που συνεχίζεται, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook