Οι εθελοντές αιμοδότες εκπληρώνουν υψίστη αποστολή αλληλεγγύης-ανθρωπιάς και αποτελούν στην κοινωνία ‘ζωντανά’ παραδείγματα προς μίμηση, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στο 6ο πανελλήνιο συνέδριο νέων εθελοντών αιμοδοτών που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στο πνευματικό κέντρο της πόλης.

Το τριήμερο συνέδριο στέφθηκε με επιτυχία και πραγματοποιήθηκε από το σύλλογο αιμοδοτών Χανίων «Άγιος Ιωάννης» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τοπικούς φορείς, ενώ στην έναρξη των εργασιών παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν:

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ο υφυπουργός Μ. Βολουδάκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χ. Μαρκογιαννάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Α. Βουλγαράκης, ο δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γ. Μαλανδράκης, εκπρόσωποι του τομέα αιμοδοσίας, των αντιπροσωπειών εθελοντών αιμοδοτών από την υπόλοιπη Ελλάδα κ.α.

Στον χαιρετισμό τους ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης παρόντος του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου, είπαν, ότι, είναι τιμή και χαρά για τα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη να φιλοξενούν ένα τόσο σημαντικό πανελλήνιο συνέδριο επισημαίνοντας ότι θα είναι συνεχώς συμπαραστάτες και αρωγοί στο έργο των συλλόγων αιμοδοτών αλλά και σε κάθε άλλη κοινωνική δράση αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

«Στην περυσινή εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων «Άγιος Ιωάννης» στην οποία και παραβρεθήκαμε, τέθηκε η πρόταση από την κ. Ροδουσάκη και το Προεδρείο του συλλόγου να φιλοξενηθεί φέτος στα Χανιά το Πανελλήνιο Συνέδριο. Και η ιδέα αυτή σήμερα υλοποιείται, και χαιρόμαστε όλοι για αυτό» είπε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, και πρόσθεσε:

«Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου για την συνεργασία που έχομε με τον δραστήριο σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Χανίων και την άρτια οργάνωση του σημερινού συνεδρίου. Η Περιφέρεια Κρήτης αγκαλιάζει και στηρίζει όλα τα μεγάλα γεγονότα που διοργανώνονται στο νησί, δίνοντας έμφαση και ιδιαίτερη ευαισθησία στις εκδηλώσεις ανθρώπινης προσφοράς, αλληλεγγύης και πολιτισμού. Και η εθελοντική αιμοδοσία είναι ύψιστη πράξη πολιτισμού, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Η εθελοντική προσφορά αποτελεί μέρος της παιδείας και του πολιτισμού κάθε ατόμου. Ο εθελοντισμός βοηθά τον άνθρωπο να αναπτύξει κρυμμένες ικανότητες και να αναγνωρίσει δυνατότητες. Ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο του χρόνο και το αίμα του, χωρίς ανταλλάγματα. Μοναδικός του γνώμονας είναι να προσφέρει στο συνάνθρωπό του, να σώσει μια ζωή, ότι πολυτιμότερο δηλαδή υπάρχει στον κόσμο.

Ο εθελοντής δεν έχει ηλικία, φύλο, οικονομική κατάσταση και μόρφωση. Για αυτό και εθελοντές αιμοδότες μπορούμε να είμαστε όλοι εμείς. Σήμερα, τώρα, αύριο, για πάντα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook