«Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή τρέχει στη δοκιμαζόμενη Κύπρο. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ανεκ τή γιατί είναι επιλεκτική», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετά την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σημείωσε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μην επιλέγει τα θύματά της όπως αυτή νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει γιατί έτσι δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ονείρων των ευρωπαϊκών λαών ότι μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μια στέγη για όλους τους αδύναμους.

«Εύχομαι αυτό το μήνυμα της σημερινής ημέρας να περάσει σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και ιδιαίτερα στο Βερολίνο», πρόσθσε ο κ. Παπούλιας.

Σε ό,τι αφορά την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε τα εξής: “Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα, είναι μια μέρα μνήμης και τιμής, τιμής σε εκείνους που ξεσηκώθηκαν με μόνο όπλο το πάθος της ψυχής και το πάθος για τη λευτεριά και μας έδωσαν ένα λεύτερο κράτος και αντιμετώπισαν μια οθωμανική αυτοκρατορία. Το παράδειγμά τους είναι παράδειγμα επίκαιρο και για τις σημερινές δύσκολες στιγμές».

naftemporiki.gr