Ανακούφιση στις διεθνείς αγορές έφερε η συμφωνία στο Eurogroup των Βρυξελλών για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, καθώς απομακρύνθηκε προς το παρόν το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης πτώχευσης και της εξόδου από το ευρώ, ωστόσο τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων προκαλούν σκεπτικισμό στους επενδυτές.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται, σημειώνοντας κέρδη έως 1,5%, με οδηγό τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, ενώ νωρίτερα σήμερα με -μικρά- κέρδη έκλεισαν και οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές.

Το ευρώ σκαρφάλωσε μέχρι τα 1,3048 δολάρια, υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Μαρτίου, ωστόσο αργότερα διολίσθησε στα 1,3009 δολάρια (+0,2% έναντι της περασμένης Παρασκευής).

Έναντι του γεν ανήλθε έως 0,9% υψηλότερα, αλλά αργότερα η άνοδος περιορίστηκε στο 0,4% και η ισοτιμία διαμορφώθηκε στα 123,24 γεν.

Την περασμένη εβδομάδα, είχε σημειώσει απώλειες 0,7% και 1,5% έναντι του δολαρίου και του γεν αντίστοιχα.

Στην αγορά ομολόγων, μικρή πτώση παρατηρείται στις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών τίτλων, ενώ ελαφρά ανοδικά κινούνται τα γερμανικά ομόλογα.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις αγορές εμπορευμάτων, ο χρυσός σημείωσε απώλειες μετά από ένα ράλι που διήρκησε τρεις εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στις μετοχές.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να σημειώνει άνοδο έως 54 σεντς στα 94,25 δολάρια το βαρέλι και το Μπρεντ να ενισχύεται κατά 69 σεντς στα 108,35 δολάρια.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook