Αποδέκτης των θετικών μηνυμάτων της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στην Κρήτη κατά 30% υπήρξε η εκπροσώπηση της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχε με οργανωμένο περίπτερο στην τουριστική έκθεση της Μόσχας (ΜΙΤΤ 2013).

Η αποστολή- εκπροσώπηση της Κρήτης με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη , ήταν σημαντική σε επίπεδο επαφών, παραγόντων του τουρισμού, ρωσικών ΜΜΕ, του τοπικού κλήρου, το δε περίπτερο της Περιφέρειας που διαφήμιζε την Κρήτη ενιαία μέσω του www.incrediblecrete.gr αποτέλεσε πόλο έλξης κορυφαίων παραγόντων της διεθνούς τουριστική αγοράς και άλλων επισκεπτών της έκθεσης.

Ωστόσο, όλοι οι προσερχόμενοι στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης δήλωσαν εντυπωσιασμένοι καθώς είχαν τη χαρά να θαυμάσουν – μέσα απο το πληροφοριακό υλικό- εικόνες από τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Κρήτης, αλλά παράλληλα να γευτούν το κρητικό κέρασμα, την παραδοσιακή ρακί, το κρασί συνοδευόμενα από ποιοτικά κρητικά προϊόντα- εδέσματα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Αν. Λιάσκος, ο Πρέσβης και ο Πρόξενος της Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Π.Λειβαδάς και στελέχη του γραφείου ΕΟΤ της Μόσχας.

Ο επικεφαλής της αποστολής Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης είχε επίσης την ευκαιρία μαζί με τον Πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχ.Βλατάκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαν.Χαλκιαδάκη να συναντηθούν με τον Επίσκοπο Μόσχας (και υπεύθυνο Οικονομικών της Εκκλησίας) και άλλους εκπροσώπους οι οποίοι και τους μετέφεραν το θετικό κλίμα και το ενδιαφέρον των Ρώσων για την Κρήτη, την Ελλάδα και ιδιαίτερα τον προσκυνηματικό τουρισμό.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε στο πλαίσιο διεύρυνσης της συνεργασίας Εκκλησίας της Μόσχας- Περιφέρειας Κρήτης- τουριστικών φορέων του νησιού να φιλοξενηθεί το επόμενο διάστημα 25μελής ρώσικη αποστολή εξειδικευμένων εκκλησιαστικών παραγόντων στον προσκυνηματικό τουρισμό και εκκλησιαστικών ΜΜΕ προκειμένου να καταγράψουν, να οργανώσουν και στη συνέχεια να προβάλουν στη ρώσικη αγορά τα κρητικά χριστιανικά μνημεία και τους ιστορικούς- φυσιολατρικούς προορισμούς.

Επίσης, στο περίπτερο της Κρήτης φιλοξενήθηκαν συναντήσεις για την προώθηση των κρητικών προϊόντων παρουσία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και του Δικτύου Οινοποιών, το οποίο και εκπροσώπησε ο Νικ.Μηλιαράκης

«Η Κρήτη μέσω της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς έδωσε δυναμικό παρόν και προβλήθηκε ενιαία στη ρώσικη αγορά αλλά και διεθνώς. Η αύξηση από τη ρώσικη αγορά στην Κρήτη εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 30% φέτος» δήλωσε ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης προσθέτοντας ότι « η Περιφέρεια με στοχευμενες δράσεις και τη συμμετοχή των τοπικών φορέων προωθεί την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού αλλά και την ενίσχυση των εξαγωγών των πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων».

Στη θετική- αποτελεσματική παρουσία της Κρήτης στη Ρωσία μέσω της Περιφέρειας αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο Πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχ. Βλατάκης αλλά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαν. Χαλκιαδάκης οι οποίοι και επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις για αναμενόμενη αύξηση μέχρι και 30% του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στη Κρήτη και την Ελλάδα.

«Έχουμε πολύ θετικά μηνύματα και η κοινή παρουσία Περιφέρειας – τουριστικών φορέων , ήταν επιτυχής και αποτελεσματική στο επίπεδο των επαφών και της ενιαίας προβολής της Κρήτης…» δήλωσε ο Πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Μιχ. Βλατάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook