Δεν αποφεύχθηκαν τελικά τα επεισόδια σήμερα το μεσημέρι στο Μεσολόγγι, λίγο πριν την ολοκλήρωση της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης τελικά δεν προσήλθε ενώ από την εξέδρα των επισήμων απείχαν ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι φορείς της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Στο ίδιο σημείο στάθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου. Οι μοναδικοί παρόντες εκπρόσωποι της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ήταν οι κ.κ. Γ. Χριστογιάννης και Γ. Σκαρμούτσος καθώς και οι εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας.

Παρών επίσης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης καθώς και ο τομεάρχης Αιτωλ/νίας Χ. Ρήγας, οι οποίοι ωστόσο δεν ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων.

Αμέσως μόλις τελείωσε η μαθητική παρέλαση και πριν ακόμη περάσει το στρατιωτικό τμήμα, ομάδα νεαρών, φοιτητών και πολιτών που διαμαρτύρονταν για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, μπήκε ανάμεσα στα τμήματα (στο ύψος της οδού Σ. Τρικούπη) παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών να τους εμποδίσουν έως ότου ολοκληρωθεί η τελετή.

Στο σημείο αυτό ξεκινούν οι αψιμαχίες που κατέληξαν σε έντονα επεισόδια και προσαγωγές διαδηλωτών, σχεδόν σε όλο το μήκος της οδού Σπύρου Μουστακλή.

Οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία μέσα στους δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία, ενώ προς στιγμή ακούσθηκαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που και σήμερα ήταν ισχυρές.

Να σημειωθεί πως σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι μαθητές των τμημάτων Γυμνασίων και Λυκείων δεν στράφηκαν προς τους επισήμους την ώρα που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα.

onairnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook