Η Δημοτική Αρχή δίνοντας προτεραιότητα στη νέα τεχνολογία  με Εφαρμογές και Υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες  προχωρά σε σημαντικές παρεμβάσεις  με την αξιοποίηση των ευρυζωνικών δυνατοτήτων του  Ασύρματου Δικτύου  του Δήμου  που τώρα αναβαθμίζεται παρέχοντας πρόσβαση στο INTERNET από περισσότερα σημεία.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2012 είχαν τοποθετηθεί 50 σημεία ασύρματης πρόσβασης σε πλατείες, πάρκα, δρόμους και περιοχές του Ηρακλείου όπου χιλιάδες  Δημότες και επισκέπτες της πόλης ωφελήθηκαν από αυτή την υπηρεσία και  ελεύθερα ,χωρίς χρέωση μπόρεσαν  να συνδεθούν στο Διαδίκτυο μέσω φορητών συσκευών wi-fi. 

Σήμερα, έχουν υπερδιπλασιαστεί  αυτές συνδέσεις του δικτύου αυτού προς το Διαδίκτυο και έχουν  αυξηθεί  τα σημεία πρόσβασης  από τα 50 στα 80. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι πάνω από 6000 διαφορετικές συσκευές συνδέονται στο δίκτυο κάθε μήνα ενώ έχει αυξηθεί και ο όγκος των δεδομένων που μπορούν να κατεβάζουν μέσω INTERNET

120 τα σημεία πρόσβασης στο δωρεάν ιντεrnet

Όπως δήλωσαν τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Αεράκης οι επεκτάσεις του δικτύου θα αυξηθούν περαιτέρω μέσα στο  πρώτο εξάμηνο του 2013 στα 120 σημεία από τα 80 που είναι σήμερα ενώ  θα αυξηθεί και πάλι η ταχύτητα σύνδεσης του δικτύου στο Διαδίκτυο.

Επίσης , όπως τόνισαν , θα επεκταθεί το διαδίκτυο και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες που ανήκουν στο Δήμο Ηρακλείου  ώστε να ωφεληθούν και οι Δημότες στις αγροτικές περιοχές με  δωρεάν πρόσβαση στο INTERNET μέσω Υπηρεσιών  Υψηλής Τεχνολογίας  και  Ποιότητας .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook