«Ήταν καλό που επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία για την Κύπρο», σχολίασε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια παρουσίασης των νέων μέτρων της μεταναστευτικής πολιτικής του.

Ο Βρετανός ηγέτης ανέφερε ότι οι αρχικές προτάσεις για επιβολή φορολόγησης στους μικρούς καταθέτες ήταν λανθασμένη, εκφράζοντας τη χαρά του που τελικά ένα τέτοιο μέτρο αποφεύχθηκε.

Πρόσθεσε ότι η υπόθεση της Κύπρου προσφέρει δύο διδάγματα γα τη Βρετανία. Πρώτον, ότι η χώρα είχε δίκιο που είπε «όχι» στο ευρώ και δεύτερον ότι αν και η πορεία είναι δύσκολη, δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από τον έλεγχο του ελλείμματος και του χρέους, όπως προσπαθεί να κάνει και η δική του κυβέρνηση.

Συμπλήρωσε ότι οι Βρετανοί είναι φίλοι με το λαό της Κύπρου, ότι τους συνδέουν πολλοί δεσμοί και οι πολλοί Βρετανοί που ζουν στο νησί. Επανέλαβε ότι το Λονδίνο έχει ευθύνη για το στρατιωτικό προσωπικό και τους αξιωματούχους που βρίσκονται στην Κύπρο, για την προστασία των οποίων λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook