Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, στο πλαίσιο της βελτίωσης των ελληνογερμανικών σχέσεων. Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας, που αποδέχθηκε την πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης να αναλάβει επίτιμος πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, έφτασε σήμερα το απόγευμα στο «Ελ. Βενιζέλος» ως μέλος αντιπροσωπείας, της οποίας ηγείται ο ομοσπονδιακός υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Γερμανία και ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πέσει».

Με δηλώσεις του αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο «Χερ Ότο», ο οποίος την Τρίτη θα έχει συναντήσεις με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ έως την Πέμπτη, οπότε θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, θα παραστεί σε διάφορες εκδηλώσεις υπέρ της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε:

«Δέχθηκα με ευχαρίστηση την πρόταση των Μέρκελ και Φούχτελ. Εγώ και ο συνεργάτης μου (σ.σ. Γιάννης Τοπαλίδης) ήμασταν εννέα χρόνια στην Αθήνα και ζήσαμε τόσες επιτυχίες. Κι όταν έχεις την τύχη να ζεις εννέα χρόνια σε αυτή την πόλη, την βάζεις στην καρδιά σου. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, χαίρομαι που θα παίξουμε ποδόσφαιρο και θέλω να σας πω πως πρέπει να υπάρχει πάντα η ελληνογερμανική φιλία.

Όλοι οι έξυπνοι και λογικοί άνθρωποι μπορούν να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν λύσεις. Κι όταν κάποιος σου ζητά να βοηθήσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες πρέπει να το κάνεις. Υπάρχουν προβλήματα, αυτό είναι αλήθεια, όμως οι Έλληνες να είναι σίγουροι πως η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ελλάδα να πέσει. Η Γερμανία και ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πέσει».

Ο 74χρονος Γερμανός αναφέρθηκε και στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και την ήττα της από τη Βοσνία με 3-1, επισημαίνοντας: «Ελπίζω και θέλω, παρά την ήττα, η Ελλάδα να πάει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας».

in.gr