Μετά απο ολονύχτια μάχη, η εξασθένηση των ανέμων έδωσε την δυνατότητα στις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να θέσουν υπο πλήρη έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που κατάκαιγε απο χθες το πρωί περιοχές στα χωριά Καρές – Ραμνή – Κυριακοσέλλια στον Δήμο Αποκόρωνα των Χανίων.

Η φωτιά έχει ουσιαστικά κατασβεστεί, αλλά στην περιοχή παρέμεναν και το πρωί πυροσβεστικές δυνάμεις για να προλάβουν αναζωπυρώσεις.

Χθες το απόγευμα οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν και την μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Τζιτζιφέ.

Βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν να προστατεύσουν τους οικισμούς, τους οποίους απειλούσαν τα μέτωπα της φωτιάς, \”μάχη\” την οποία δυσκόλευαν πάρα πολύ οι άνεμοι που έπνεαν κατα διαστήματα με ένταση που έφτανε και στα 10 μποφόρ.

Στην περιοχή βρέθηκαν ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης, και οι διοικητές των Π.Υ Χανίων και Ρεθύμνου.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα επιχείρησαν 14 οχήματα της πυροσβεστικής με περισσότερους από 32 πυροσβέστες..καθώς και δύο πυροσβεστικά οχήματα των Ο.Τ.Α της περιοχής, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκατοντάδες στρέμματα (περίπου 800 -1000) με χορτολιβαδική – δασική βλάστηση και ελαιοκαλλιέργειες που έγιναν στάχτη.

Πάντως από νωρίς χθες το πρωί – που ξεκίνησαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι – άρχισαν να ξεπηδούν φλόγες σε διάφορες περιοχές των Χανίων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις Βρύσσες επενέβη σε τρείς πυρκαγιές σε Γεωργιούπολη και Αρμένους τις οποίες και κατάσβησε.

Επίσης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου επενέβη σε πυρκαγιά στο Σφηνάρι απο την οποία – πριν σβηστεί – αποτεφρώθηκαν ελαιόδενδρα σε έκταση 4 στρεμμάτων και χορτολιβαδική βλάστηση επίσης σε έκταση 4 στρεμμάτων, ενώ λίγο μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στην Κουκουναρά Κισάμου, η οποία κατασβέστηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook