Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας και σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Άνω Χερσονήσου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χερσονήσου, τις ενορίες και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, καθώς και το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χερσονήσου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Λιμ. Χερσονήσου, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρες: 16:30 – 19:30 στο Κατάστημα Δημοτικής Ενότητας Λιμ. Χερσονήσου (πρώην Δημαρχείο).
Τονίζουμε ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση του αίματος που συλλέγεται με οποιονδήποτε τρόπο. Κάθε αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα δική του ή συγγενή του.
Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνθρωπος από 18-62 ετών. Οι γυναίκες μπορούν να δίνουν ανά 4 μήνες και οι άνδρες ανά 3 μήνες. Είναι μια διαδικασία απλή, ανώδυνη και απολύτως ασφαλής. Ο αιμοδότης πρέπει να είναι ξεκούραστος, να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει 3 ώρες από το μεσημεριανό φαγητό. 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του Αιματοκρήτη www.aimatocritis.gr ή τηλεφωνήστε στο 2810-239773.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook