Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της Μονάδας Χειρουργικής Μεταβολικών Νόσων – Παχυσαρκίας που λειτουργεί ως θεσμοθετημένη Μονάδα της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας από το 1992 στο ΠαΓΝΗ και έχει σκοπό την χειρουργική θεραπεία ασθενών με μεταβολικά νοσήματα, κυρίως με νοσογόνο παχυσαρκία και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, καταγράφονται τους τελευταίους μήνες, όπως καταγγέλλουν στο flashnews.gr ασθενείς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αυτή την περίοδο δεν πραγματοποιούνται χειρουργεία, ενώ υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι περιμένουν να χειρουργηθούν για μεγάλο διάστημα, μάταια. Αξίζει να σημειωθεί πως η προέγκριση από τον ασφαλιστικό φορέα για ένα τέτοιο χειρουργείο αποτελεί μια δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση.

Αυτή την ώρα υπάρχουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ 75 προεγκρίσεις για ασθενείς, καρκινοπαθείς που πρέπει να χειρουργηθούν άμεσα, ωστόσο η ανύπαρκτη λειτουργία της Κλινικής τους κρατά σε αναμονή με κίνδυνο να ακυρωθούν από τους ασφαλιστικούς φορείς οι αρχικές εγκρίσεις.

Το πρόβλημα στη λειτουργία της Κλινικής παρουσιάστηκε όταν προέκυψε νομικό κώλυμα με πρωτόδικη καταδίκη του Διευθυντή της Μονάδας Ιωάννη Μελισσά τον Οκτώβριο του 2012.

Ο καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Κρήτης αθωώθηκε τελεσίδικα στις 15 Ιανουαρίου και όπως αποφάνθηκαν όλα τα αρμόδια όργανα μπορούσε να επιστρέψει στα καθήκοντα του, στη Μονάδα Χειρουργικής Μεταβολικών Νόσων. Το θέμα πέρασε θετικά και από το Δ.Σ. του ΠαΓΝΗ, ωστόσο άγνωστο γιατί, ο καθηγητής δεν έχει επιστρέψει ακόμα στα καθήκοντα του με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα με εγκληματικές συνέπειες για δεκάδες ασθενείς.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook