Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Φαιστού. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Των παρελάσεων, προηγήθηκαν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι, Αγίου Νεκταρίου στις Μοίρες, Αγίου Γεωργίου στη Πόμπια, καθώς και Αγίου Γεωργίου στο Ζαρό. 

Η Επίσημη Δοξολογία στον Άγιο Τίτο πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριου. Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, που παραβρέθηκε στην Δοξολογία, στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση, συνοδευόμενη από τους αντιδημάρχους κκ. Μανιαδάκη, Πρωτογεράκη, Φασομυτάκη, καθώς και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τυμπακίου κ. Παπουτσάκη.

Στις εκδηλώσεις παράλληλα συμμετείχαν εκπρόσωποι του Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής, των Σωμάτων Ασφαλείας, το Σώμα Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και εκπρόσωποι Αντιστασιακών οργανώσεων όπου και κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των αγωνιστών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

Αντίστοιχες τελετές πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού. Συγκεκριμένα, στη Δημοτική Ενότητα Μοιρών, το Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Νικολιδάκης, καθώς και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μοιρών κ. Πετράκη. Στη Δημοτική Ενότητα Ζαρού, εκ μέρους του Δήμου παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Ρομπογιαννάκης, ενώ στη Πόμπια, το Δήμο εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Δουλγεράκης.

Στο μήνυμα της με αφορμή την ημέρα της εθνικής επετείου, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη τόνισε: «σήμερα τιμούμε την επέτειο, για όλους εκείνους που θυσιάστηκαν, στην πολύχρονη διαδρομή του Ελληνισμού, που πέρασε πολλές εντάσεις, αλλά ποτέ δεν έκαμψε το φρόνιμα των Ελλήνων. Έχουμε λοιπόν χρέος να συνεχίσουμε την πορεία μας, τώρα που η πατρίδα μας βιώνει δύσκολες ώρες και να φανούμε αντάξιοι των Ηρώων του ΄21, που αγωνίστηκαν με σθένος για τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Τους οφείλουμε πολλά, έχοντας φωτεινό παράδειγμα τους αγώνες τους, ώστε ενωμένοι, να μπορέσουμε με αισιοδοξία, να προσπεράσουμε τα εμπόδια».