Το πρώτο βήμα για να δοθεί λύση σε ένα από τα πιο ακανθώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Γόρτυνας και έχει να κάνει με τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα παραβατικότητας αλλά και εγκληματικότητας που παρατηρούνται στην επικράτειά του, πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο, με την απόφασή του να παραχωρηθεί κατάλληλος χώρος ώστε να στεγαστούν υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ..

Το γεγονός, πως μετά την κατάργηση των Αστυνομικών Σταθμών Αγίας Βαρβάρας και Ασημίου, σε ολόκληρο το Δήμο δεν εδρεύει πλέον καμία αστυνομική υπηρεσία, έχει προβληματίσει τη δημοτική αρχή και γι΄ αυτό εδώ και καιρό ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νικόλαος Σχοιναράκης, σε επαφές που είχε με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ηράκλειο, είχε ζητήσει να λειτουργήσει άμεσα Αστυνομικό Τμήμα στο Δήμο Γόρτυνας και δη στην Αγία Βαρβάρα.

Ως γνωστό, με το Π.Δ. 112/2008 που αφορά την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών ΓΑΔΠ Κρήτης ο Α.Σ. Αγίας Βαρβάρας αναβαθμίζεται σε Αστυνομικό Τμήμα. Προκειμένου λοιπόν να συνδράμει ο Δήμος Γόρτυνας στην ταχύτερη έναρξη λειτουργίας του ΑΤ Αγίας Βαρβάρας και με γνώμονα να αποκτήσει επιτέλους η περιοχή επαρκή αστυνόμευση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρήσει αφιλοκερδώς στην ΕΛΑΣ για τα επόμενα 10 χρόνια, το ισόγειο τμήμα του πρώην Δημαρχείου Αγίας Βαρβάρας.

Στον εν λόγο χώρο του δημοτικού κτιρίου, στεγάζεται προς το παρόν το ΚΕΠ και οι δημοτικές υπηρεσίας της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας. Ωστόσο επειδή είναι αρκετά μεγάλος και υπάρχουν πολλά διαθέσιμα γραφεία, θεωρείται πως είναι ο πλέον κατάλληλος για την στέγαση του νέου Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Βαρβάρας.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να ιδρυθεί άμεσα Αστυνομικό Τμήμα στην περιοχή μας. Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι βασικό μέλημα όλων μας και όταν σε ένα ολόκληρο Δήμο, με την έκταση που έχει ο Δήμος Γόρτυνας, δεν υπάρχει ούτε ένα Αστυνομικό Τμήμα τότε απλά δεν υπάρχει αστυνόμευση και δεν μπορούμε να μιλάμε για επαρκή προστασία των πολιτών από τους κάθε λογής κακοποιούς. Σαν Δήμος αποφασίσαμε να διευκολύνουμε το έργο της αστυνομίας παραχωρώντας δωρεάν τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ο χώρος είναι σύγχρονος και λειτουργικός και πιστεύουμε πως καλύπτει στο έπακρον τις προδιαγραφές που έχουν ζητηθεί. Τώρα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και το Υπουργείο πρέπει να πράξουν τα δέοντα ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να λειτουργήσει Αστυνομικό Τμήμα στην Αγία Βαρβάρα, οι άνδρες του οποίου θα αναλάβουν την αστυνόμευση του Δήμου μας και της γύρω περιοχής» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γόρτυνας.

Βέβαια, οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για αστυνόμευση του Δήμου Γόρτυνας δεν σταματάνε εκεί. Την Πέμπτη το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Γόρτυνας μεταξύ του Δημάρχου και των επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ Μεσαράς και των ΤΑΕ Μεσαράς.

Ο κ. Σχοιναράκης ζήτησε από τους αξιωματούχους της ΕΛΑΣ οι άνδρες τόσο της ομάδας ΔΙΑΣ των Μοιρών όσο και των ΤΑΕ να περιπολούν και στο ανατολικό τμήμα της Μεσαράς για να αστυνομεύουν το Δήμο Γόρτυνας στο σύνολό του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook