Με ανακοίνωση της πριν λίγο η Super League \’\’αδειάζει\’\’ τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γ. Δεικτάκη. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

\’\’Είναι γνωστό ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων εδώ και δεκαετίες. Η Super League όμως, δε θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος και η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ώστε να επιρρίπτονται σε εκείνην ευθύνες τρίτων, ειδικά σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των θεατών και των ποδοσφαιριστών, καθώς την αρμοδιότητα, άρα και την ευθύνη έχουν άλλοι εκ του νόμου προκαθορισμένοι φορείς.

Είναι σαφές ότι η χορήγηση άδειας λειτουργίας του γηπέδου «Θ. Βαρδινογιάννης» χορηγήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπως ακριβώς προβλέπεται βάσει μιας σειράς νόμων και διατάξεων και αποτυπώνεται στην από 2/8/2012 άδεια που εκδόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και η οποία προσκομίστηκε στη διοργανώτρια αρχή από την ΠΑΕ ΟΦΗ.

Η Super League δε διαθέτει τη δυνατότητα, ούτε βάσει νόμου, ούτε βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, καθώς δε διαθέτει τεχνικούς, πολιτικούς μηχανικούς κ.λπ. ώστε να ελέγχει και να πιστοποιεί μεταξύ άλλων τη στατική επάρκεια των γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Οποιαδήποτε απόπειρα απεμπόλησης των ευθυνών των αρμοδίων και η προσπάθεια να φανεί η Super League ως «ένοχη» είναι απορριπτέα.

Αναμένουμε πλέον, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, να ενημερωθούμε αν για το γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης» ισχύει η άδεια λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης, προκειμένου να διεξαχθούν οι υπόλοιποι αγώνες του πρωταθλήματος.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook