Η πρώτη θέση στο αγώνισμα των Laser 4,7 και δύο προκρίσεις στην Εθνική ομάδα είναι ο εντυπωσιακός απολογισμός για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων στο Περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Τριγώνου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου στο νησί της Σύρου.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Χανιώτικο Όμιλο ήταν ο Οδυσσέας Μάμαλης που αναδείχτηκε νικητής στα Laser 4,7 χαρίζοντας στον Ι.Ο.Χ. μία μεγάλη αλλά και πρωτοφανή επιτυχία. Μάλιστα, η επίδοσή του, του χάρισε μία θέση στην Εθνική ομάδα όπως άλλωστε θέση στην Εθνική κατέκτησε και η Ναταλία Νίλσεν που κατετάγη 26η στα Optimist.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον εαυτό μου», δηλώνει ο Οδ. Μάμαλης, για να συνεχίσει: «Νομίζω ότι θα μπορούσα να πάω ακόμα καλύτερα σε κάποιες κούρσες αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή η νίκη μου, συνδυάστηκε με πρόκριση στην Εθνική ομάδα».
Εκτός του Μάμαλη αλλά και της Ναταλίας Νίλσεν, πολύ καλή ήταν η προσπάθεια της Δανάης Γαγάρα-Κοζωνάκη που τερμάτισε στην 8η θέση στα Laser 4,7 ενώ όσον αφορά τη Χριστοφορίδη, στο ίδιο αγώνισμα κι επί συνόλου 35 παιδιών, ήρθε 12η.
Στα Optimist, αγώνισμα που πήραν μέρος 90 παιδιά, ο Δημήτρης Αλευράκης πήρε την υψηλότερη θέση τερματίζοντας 17ος ενώ ο Νίκος Κοζωνάκης ήταν 21ος αλλά και 3ος στα 11χρονα. Ο Κωνσταντίνος Γαλαζούλας, τέλος, τερμάτισε στην 45η θέση.
Σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας Τριγώνου του Ι.Ο.Χ., Βασίλη Πολίτη: «Σίγουρα είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Οδυσσέα που κατάφερε και κέρδισε. Η προσπάθειά του ήταν πάρα πολύ καλή. Για τον Όμιλο είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας που κερδίζουμε και αυτό μας ευχαριστεί όλους. Γενικότερα, είμαι ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά. Φάνηκε ότι η προετοιμασία που είχαμε κάνει ήταν αρκετά καλή, απόδειξη ότι στείλαμε δύο παιδιά στην Εθνική ομάδα».
Από την πλευρά του, ο Έφορος Τριγώνου του Ι.Ο.Χ., Βασίλης Κοζωνάκης σημειώνει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι απ’ όλα τα παιδιά. Πήγαμε πάρα πολύ καλά. Μας περιμένει βέβαια μία μεγάλη και δύσκολη συνέχεια. Θεωρώ ότι στους επόμενους επίσημους αγώνες, που είναι για το πανελλήνιο, θα πάμε ακόμα καλύτερα».
iox.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook