Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας παραπέμπεται ο Παιδοχειρουργός του ΠΑΓΝΗ, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για τον θάνατο του μόλις 11 μηνών βρέφους, Αλέξανδρου Κοσμαδάκη.

Το μεσημέρι, συνεδρίασε για δεύτερη φορά το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, προκειμένου να εξετάσει την σοβαρή αυτή υπόθεση θανάτου του βρέφους από το Ηράκλειο που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία το Νοέμβριο του 2012.

Με ψήφους 3 έναντι 1, το Πειθαρχικό Συμβούλιο, έκρινε ότι ο παιδοχειρουργός ευθύνεται για «βαριά αμέλεια» και τον παρέπεμψε στο ανώτατο συμβούλιο του Υπουργείο Υγείας, το οποίο θα λάβει και την απόφαση για την ευθύνη που φέρει ή όχι ο συγκεκριμένος παιδοχειρουργός που εγχείρησε τον μικρό Αλέξανδρο αλλά και την ποινή που θα του επιβληθεί.

Να τονίσουμε ότι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείο Υγείας, θα κρίνει και για την παραμονή του γιατρού στην θέση του, ένα αίτημα, που επανειλημμένα ζητούσαν με δηλώσεις τους στο flashnews.gr οι γονείς του αδικοχαμένου βρέφους.

Αυτός είναι και ο λόγος που το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της 7ης υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης δεν επέβαλε καμία ποινή, στον γιατρό.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr (δείτε εδώ) ο παιδοχειρούργος κατέθετε την περασμένη Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι, έως τις 5:30 το βράδυ, στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΔΥΠΕ.

Το 11 μηνών μωρό, \’\’έφυγε\’\’ μετά από τρεις 3 απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Η οικογένεια Κοσμαδάκη από την πρώτη στιγμή μίλησε για εγκληματική αμέλεια του χειρουργού.

Σύμφωνα με το πόρισμα της συμπληρωματικής Ε.Δ.Ε. που είχε ζητήσει ο Διοικητής του ΠαΓΝΗ και είχε διενεργήσει ο Δ/ντής της ΜΕΘ Δημήτρη Γεωργόπουλου είχε προκύψει ότι η κλινική λειτουργούσε κανονικά, ενώ προέκυπταν ευθύνες για τον Δ/ντη της Κλινικής και τον εμπλεκόμενο παιδοχειρουργό:

«Οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη διαχείριση των περιστατικών. Την ευθύνη φέρει αποκλειστικά και μόνο ο εφημερεύων ειδικευμένος και ο διευθυντής της κλινικής. Τόσο η στελέχωση της κλινικής όσο και το πρόγραμμα των εφημεριών θεωρούνται ικανοποιητικά και λειτουργία της είναι ασφαλής. Οποιαδήποτε δυσλειτουργία της κλινικής αφορά σε πρόσωπα και όχι σε αριθμούς γιατρών που τη στελεχώνουν»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook